Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Fenerbahçe Doğuş: 96 - Gaziantep Basketbol: 71 özet

A24.com.tr » spor » Fenerbahçe Doğuş: 96 - Gaziantep Basketbol: 71 özet
Fenerbahçe Doğuş: 96 - Gaziantep Basketbol: 71 özet

Fenerbahçe Doğuş, EuroLeague'deki Olimpia Milan galibiyeti sonrası ligde karşılaştığı Gaziantep Basketbol'u farklı yendi.

 THY EuroLeague'deki temsilcilerimizden Fenerbahçe Doğuş, hafta arası deplasmanda Olimpia Milan'a karşı aldığı galibiyet sonrası ligde karşılaştığı Gaziantep Basketbol'u da ilk yarıda zorlanmasına rağmen 96-71 ile farklı geçmeyi başardı.

Maçın ilk anlarındaki karşılıklı basketlere rağmen Fenerbahçe Doğuş, kaptanı Melih Mahmutoğlu'ndan gelen sayılarla çeyreğin ilk 5 dakikalık bölümünü 17-7 üstün geçmeyi başardı. Çeyreğin bitimine 11 saniye kala 28-15 ile 13 sayılık farkı yakalayan ev sahibi ekip, çeyreği de 28-17 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk dakikasının sonunda Fenerbahçe, 32-19 önde olan taraftı fakat daha sonra Gaziantep'in gösterdiği reaksiyon ile 5 dakikalık bölüm 36-31'lik skorla geçildi. Çeyreğin bitimine 2:21 kala ise Gaziantep üst üste sayılar bulduğu Sean Armand ile 40-42 öne geçmeyi başardı. Kalan sürede gelen karşılıklı basketlerle skor denk giderken Mark Lyons, Gaziantep adına bulduğu üçlükle takımının ilk yarıyı 44-47 önde kapatmasını sağladı.

Üçüncü çeyreğin başında Nunnally ve Melli'den bulduğu üçlüklerle etkili olan Fenerbahçe Doğuş, üstünlüğü ele geçirerek ilk 5 dakikalık bölümü 54-52 önde geçti. Pota altında Vesely'i etkin kullanan ev sahibi ekip Nunnally ve Datome'den bulmaya devam ettiği üçlüklerle farkı arttırdı ve üçüncü çeyrek sonunda 72-59'luk skor avantajını yakaladı.

Son çeyreğe Datome'nin basketleriyle başlayan Fenerbahçe Doğuş, Sinan Güler'i de devreye sokarak farkı arttırmayı başardı ve rahat götürdüğü çeyreğin sonunda 96-71'lik galibiyete ulaştı.

Beş oyuncunun çift haneli skorlara ulaştığı Fenerbahçe Doğuş'ta en skorer isim 20 sayıyla oynayan Jan Vesely oldu. Melih Mahmutoğlu'nun da 12 sayı ürettiği karşılaşmada Nicolo Melli de 10 sayı, 11 ribaunt ile önemli katkı sağladı.

Gaziantep Basketbol cephesinde ise Sean Armand 19 sayı, 6 asist ile en etkili isimdi. Mark Lyons da maçı 14 sayıyla tamamladı.


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler