Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Fatih Terim'den yabancı kuralı açıklaması

A24.com.tr » spor » Fatih Terim'den yabancı kuralı açıklaması
Fatih Terim'den yabancı kuralı açıklaması

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim zorlu Finlandiya maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

 İşte Fatih Terim'in açıklamaları;

YABANCI KURALI
Almanya'da serbest mi serbest? AB ülkelerinde serbest, Dünya Şampiyonu, İspanya hme Dünya hem Avrupa Şampiyonu, bunların hepsinde serbest, İtalya Dünya Şampiyonu serbest...
Bizim istediğim ciddi şeyler var. Türk futbolcusunu dışarıya gitmesi. Bu milli takıma tesir ediyor diyorsanız hiç alakası yok. Bu kural sonrasında milli takım Avrupa Şampiyona'sına katıldı. Biz bu kuralı açıklarken 4 sene diye açıkladık. Kurallar hemen kalıdırlır mı?

Ben hatırlıyorum beyanları açıklamaları. Hiç adil oynamıyoruz denildi. Türk oyuncuların yurt dışına 6+2 kural ıvarken Türk oyuncularda gitmemek için bazı düşünceleri vardı. Ben o paraları alamam diye gitmiyorlardı. Enes Ünal dışarıda oynuyor. Emre Çolan Deportivo'da oynuyor. Yabancı kaleciyi engellemek için kadroda bir Türk kaleci olmak zorunda diye belirledik.

PORTO VE AJAX ÖRNEĞİ
Yerli oyuncuları oynatan Türk kulüplerine teşvik vererek başladık ve bu ödüllendirmeler devam edecektir. Mali dengeleri korumak da söz konusu olabilir ama çok enteresan şeylere ulaştım incelerken... Ülkemiz de Porto, Ajax bu ikisi alt yapıya önem veren bir fabrika diye adlandırılan, ağzımızın suyu aka aka anlattığımız transfer rakamlarını inceledim ve hepsini sizlere vereceğim. %60 yabancı oynuyor ikisini de inceledim ama bu bir felsefe... Yabancı kraulı size mani değil. Öyle bir şey olsa ben neden kendim isteyeyim.

DENİZ ÖRNEĞİ
Bursaspor futbolcusu Deniz, otomatik olarak yabancı statüsüne girdi. Daha evvel Türk hakkı kazanmış oyuncular başka bir ülkeyi seçtikleri vakit otomatik olarak yabancı oyuncu oluyor. Böyle bir ayrım yapıldı. Çok ince elendi, çok sık dokundu buna emin olabilirsiniz.

"KAYBEDENLER BAHANE ARIYORSA..."
Kaybeden buraları bahane edecekse, kuralın önemi yok. Ben çıkıyorum burada ben hatalıyım. Yönetimsel hataları kim yapıyorsa açık yüreklilikle çıkıp söylemeli.


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler