A24.com.tr » teknoloji » Facebook ve Snapchat'a rakip çıktı: "Monkey"

Facebook ve Snapchat'a rakip çıktı: "Monkey"

Facebook ve Snapchat'a rakip çıktı: "Monkey"

Sosyal medya devleri Facebook ve Snapchat'e iddialı bir rakip geliyor. 18 yaşındaki Isaiah Turner ve 17 yaşındaki Ben Pasternak isimli gençler, "Monkey" adlı yeni bir sosyal medya platformu oluşturdu.

Sosyal medya uygulamalarına bir yenisi daha eklendi.

Facebook'un 2005 yılında zirveyi gördükten sonra özelliklerini kaybetmeye başladığını savunan Isaiah Turner ve arkadaşı Ben Pasternak, gençlere yönelik bir sosyal medya platformu kurdu.

iOS üzerinde yayınlanan "Monkey" isimli uygulama Facebook'tan farklı olarak okuldaki ya da çevrenizdeki arkadaşlarınızı değil, yeni arkadaşlar bulmaya yönelik tasarlandı. Ancak bu uygulama da Facebook'ta olduğu sizden telefonunuzdaki kişilerin listesini talep ediyor.

Chatroulette ve Omegle'a benzeyen platform, kullanıcıların rastgele birbirleriyle görüşmelerini sağlıyor.

Diğer iki platformun aksine pornografik içeriklerin yer almadığı plafformda video sohbetler gerçekleştiriliyor.

Kullanıcılar birbirleriyle görüşmek isterlerse Snapchat'e yönlendiriliyor.

Bir sonraki adımda kullanıcıların "Monkey" üzerinden sohbet edebilmesi planlanıyor.

Mashable'a konuşan Ben Pasternak, Snapchat'in gerçek hayattaki arkadaşlarla iletişim için kullanıldığını, Monkey'in ise internet arkadaşlarıyla sohbet için ideal olduğunu vurguladı.

18 ve 17 yaşlarındaki iki gencin bu yeni sosyal medya plaftormunu oluşturma hikayesi, Avustralya'da yaşadıkları sürede bir hacker topluğunda tanışmasıyla başlamış.

Kullanıcı yaş ortalamasının 17 olduğu uygulamada, yetişkinler ve 18 yaşın altındakiler eşleştirilmiyor.

Ancak uygulamada sahte yaş beyanında bulunanlar için henüz etkili bir kontrol mekanizmasının oluşturulmaması dikkat çekiyor.

5 haftada 215 bin kullanıcıya ulaşan uygulama, Apple Store'da en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında ilk 25 sırada kendisine yer bulmayı başardı. 

YORUMLAR
  İşte 2017'nin en iyi 100 futbolcusu
İşte 2017'nin en iyi 100 futbolcusu