A24.com.tr » yaşam » Eyüp Sabri Tuncer kolonyalarının sahibi Sabahattin Tuncer kimdir?

Eyüp Sabri Tuncer kolonyalarının sahibi Sabahattin Tuncer kimdir?

Eyüp Sabri Tuncer kolonyalarının sahibi Sabahattin Tuncer kimdir?

10 gün evvel yaşa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle hastaneye kaldırılan Eyüp Sabri Tuncer kolonyalarının sahibi Sabahattin Tuncer, 93 yaşında hayatını kaybetti.

KİMDİR?

Cumhuriyet'in ilan edildiği tarih olan 29 Ekim 1923'te dünyaya gelen Sabahattin Tuncer, evli ve 2 çocuk sahibidir. 100 yıllık bir geçmişe sahip olan Ankara markası Eyüp Sabri Tuncer Kolonyaları'nda iş hayatına başlayan ünlü iş adamı, firmanın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyordu. 

Sabahattin Tuncer, firmanın kurucusu olan babası Eyüp Sabri Tuncer'in ısrarı sonucu 1960'lı senelerde işin başına geçti. Bayrağı babasından devralan Sabahat Tuncer, kolonyanın üretimiyle ilgili üniversite hocalarından bilgi alıp çeşitli araştırmalar yaptı. Kendi kolonya esansını üretmeyi amaçlayan Sabahat Tuncer, laboratuvarda yaptığı çalışmalar ve incelemeler sonucunda bulduğu formülle bu amacına ulaştı.

İLKLERİN ADAMI

Dev kolonya firmasının 2'inci kuşağını temsil eden ünlü iş adamı, Türkiye'nin ilk esans formülünü hayata geçiren kişi olarak tarihe adını yazdırdı. Ayrıca narenciye çiçeklerinin kokusunu ilk çıkaran kişi unvanının da sahibidir.

Sabahat Tuncel, önceki gece tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında hayata gözlerini yumdu. Tuncer'in cenazesine siyaset ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

YORUMLAR
  Ripple nedir, nasıl alınır? (Ripple hakkında bilmeniz gereken her şey)
Ripple nedir, nasıl alınır? (Ripple hakkında bilmeniz gereken her şey)