A24.com.tr » kadın » Eşini özel günlerde yalnız bırakmak boşanma nedeni

Eşini özel günlerde yalnız bırakmak boşanma nedeni

Eşini özel günlerde yalnız bırakmak boşanma nedeni

Hukukçulara göre erkeklerin, eşlerini özellikle özel günlerde yalnız bırakması boşanma nedeni olarak kabul ediliyor.

Kadınların yaşadığı ancak her iki taraf için de geçerli özel günlerde kadının yalnız bırakılması boşanmaya neden olabilir. 

Eşe karşı ilgisizlik varsa...

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nin geçtiğimiz günlerde vermiş olduğu karar ile eşlerden birinin diğerini özel günlerde ve sosyal ortamlarda sürekli yalnız bırakması, eşe karşı ilgisiz olmak boşanmaya sebebiyet veren kusurlu davranışlardan sayıldığı ve bu davranışların kusur kabul edildiğine yer verilmiştir.

Kararda, eşlerden birinin diğerini, taraflar için özel günler sayılan doğum günü, evlilik yıldönümü gibi günlerde ve ailecek yapılan tatil, seyahat, düğün vb. sosyal ortamlarda yalnız bırakmasını boşanma davasında kusurlu sayılan davranışlar arasında kabul edildiğini belirtilmiştir.

Özel günlerde yalnız bırakma süreklilik gösteriyorsa...

İlgili karar içeriğine bakıldığında, doğum günü, evlilik yıldönümü gibi özel günleri unutan, kutlamayan tarafın değil, süreklilik gösterecek biçimde özel günlerde ve sosyal ortamlarda eşini yalnız bırakan tarafın kusurlu olduğuna dikkat çekmektedir.

Ortak hayatı sürdürmek temelinden sarsılmış olursa...

Türk Medeni Kanunu'muz 166. Maddesi'nde; evlilik birliği, ortak hayatı sürdürmeleri kendilerinden beklenmeyecek derecede temelinden sarsılmış olursa, eşlerden her biri boşanma davası açabilir.

Manevi tazminat hakkı da kazanılabilir
Evlilik birliği içerisinde eşini yalnız bırakarak, eşe duygusal ve sosyal şiddet uygulayan taraf, diğer eşin kişilik haklarını zedelemektedir.

Kişilik Hakkı zedelenen tarafa, talep etmesi halinde, somut olayın özellik ve koşullarına göre manevi tazminat ödenmesine de karar verilebilmektedir.

YORUMLAR
  Ucuzlaması ile sofralarımızda bol bol yer alan balığın faydasını artırmanın 6 püf noktası
Ucuzlaması ile sofralarımızda bol bol yer alan balığın faydasını artırmanın 6 püf noktası