A24.com.tr » yaşam » ES Medya'nın yeni sahibi Hasan Yeşildağ kimdir kaç yaşında aslen nereli?

ES Medya'nın yeni sahibi Hasan Yeşildağ kimdir kaç yaşında aslen nereli?

ES Medya'nın yeni sahibi Hasan Yeşildağ kimdir kaç yaşında aslen nereli?

Medya patronu ve iş adamı Ethem Sancak, sahibi olduğu ES Medya'yı satma kararı aldı. Medyada çıkan iddialara göre ES Medya'nın yeni sahibi Hasan Yeşildağ oldu. Peki kimdir Hasan Yeşildağ?

Hasan Yeşildağ adını özellikle AK Parti İstanbul camiası çok iyi biliyor.

Çünkü, Yeşildağ'la Başbakan Erdoğan'ın ilişkisi bir hayli gerilere uzanıyor. Bu ilişkinin derinliği bir yana, su yüzüne çıkması Saray Cezaevi dönemine denk düşüyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan, 4 aylık hapis cezasını tamamlamak için Saray Cezaevi'ne girdiğinde onu karşılayan kişi Hasan Yeşildağ'dı.

Basit bir çek suçu işleyerek önceden cezaevine giren Hasan Yeşildağ, Tayyip Erdoğan'ı karşılamış, 4 ay boyunca da tüm görüşmelerini düzenlemişti. O dönem kardeşi Zeki Yeşildağ ise AK Parti Beyoğlu İlçe örgütünden seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olmuştu.

ERDOĞAN İLE OLAN GEÇMİŞİ

Hüseyin Besli ve Ömer Özbay tarafından kaleme alınan ‘Recep Tayyip Erdoğan, Bir Liderin Doğuşu’ kitabında Erdoğan'ın hapishanede öldürüleceği istihbaratını aldıktan sonra Hasan Yeşildağ'ın yaptıkları şöyle anlatılıyor:

"Aldığı bilgiyi ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi olan kardeşi Zeki Yeşildağ’la paylaştı. Ne gibi önlemler alabileceklerini gözden geçirirken Zeki, kestirip attı:

-'Abi, uzatmaya gerek yok. Tayyip Bey’le beraber sen de gireceksin cezaevine."

YORUMLAR
  Börü ne zaman başlıyor? - Börü dizisi oyuncu kadrosunda kimler var?
Börü ne zaman başlıyor? - Börü dizisi oyuncu kadrosunda kimler var?