A24.com.tr » yaşam » Enis Berberoğlu kayın pederinin cenazesine katıldı

Enis Berberoğlu kayın pederinin cenazesine katıldı

Enis Berberoğlu kayın pederinin cenazesine katıldı

MİT TIRları davasında tutuklu bulunan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, verilen izin sonrası hayatını kaybeden kayın pederinin cenazesine katıldı.

İşte cenaze töreninden notlar ve alınan iznin perde arkası: 

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'na kayınpederinin cenazesine katılabilmesi için bir günlük izin verildi.

BERBEROĞLU'NU EŞİ KARŞILADI

Geniş güvenlik önlemleri altında Küçükköy Merkez Camii'ne getirilen Berberoğlu'nu eşi Oya Berberoğlu karşıladı. Enis Berberoğlu, babasını kaybeden eşi Oya Berberoğlu'na sarıldı. Cenazeye çok sayıda CHP milletvekili de katıldı.

BERBEROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

DHA'nın haberine göre; cami avlusunda kısa bir açıklama yapan Berberoğlu, "Bakanlıkların çok hızlı çalışması sayesinde, ailemin acısını paylaşmak üzere, cenazeye yetiştim. Çok üzgünüm. Murat Aydın, köy enstitüsü mezunu. Yıllarca öğretmenlik yapmış bir aydınlık savaşçısıydı. Kendisi bana Oya'yı hediye etti. Ben de ona bir torun vererek bir ölçüde karşılığını verdim. Durumum malum. Burası bir cenaze. Buna uygun davranmamız gerekiyor. Siyaset konuşmak istemiyorum. Sadece, benim gibiler için adalet uğruna yollara düşenlere çok minnettarım, çok teşekkür ederim" dedi.

Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün'ün dilekçesini değerlendiren mahkemenin karar metninde, "Sanık Kadri Enis Berberoğlu'nun kayınpederi Murat Aydın'ın cenaze törenine katılmak üzere, kendisinin ve yanına refakat edecek güvenlik personelinin gidiş geliş yol masrafları sanık tarafından karşılanmak kaydıyla, gerekli güvenlik tedbirleri alınıp yeteri kadar dış güvenlik görevlisi görevlendirilmek suretiyle, cenaze işlemlerinin İstanbul İli Sarıyer ilçesinde yapılacağı da gözetilerek, 24/06/2017 günü saat 18:00'a kadar izin verilmesine" ifadeleri yer almıştı.

 

Enis Berberoğlu'nun kayınpederi Murat Aydın dün saat 23.00 sıralarında hayatını kaybetti. 84 yaşında vefat eden Aydın, Hürriyet'in eski yazarlarından Oya Berberoğlu ve Bayram Aydın'ın babasıydı.

YORUMLAR
  Dizi filmler hangi mekanlarda çekiliyor?
Dizi filmler hangi mekanlarda çekiliyor?