Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Efsane futbolcu hayata veda etti

A24.com.tr » spor » Efsane futbolcu hayata veda etti
Efsane futbolcu hayata veda etti

Türk futboluna farklı takımlarda giydiği formalarla uzun yıllar hizmet eden Altınordu ve İzmir futbolunun marka isimi Erkan Velioğlu hayatını kaybetti.

 İşte geride Türk futbolunda derin izler bırakarak gözlerini yuman Erkan Velioğlu'nun ölümü ile ilgili sıcak bilgiler:

Altınordu ve İzmir futbolunun sembol isimlerinden Erkan Velioğlu vefat etti.

Altınordu Kulübü'nün 1960’lı yıllarındaki unutulmaz kadrosunda 8 yıl aralıksız forma giyen, Altınordu’nun yanı sıra Göztepe, Karşıyaka, İzmirspor, Denizlispor, Manisaspor, Uşakspor, Yeni Salihlispor ve Bandırmaspor’da teknik direktörlük yapan Erkan Velioğlu, bu sabah yaşamını yitirdi.

Yaklaşık iki yıldır akciceğer kanseri nedeniyle tedavi gören Velioğlu, yarın Hatay’daki Kilise Camii’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazından sonra Aşağı Narlıdere Mezarlığı’nda eşi Emel Velioğlu’nun yanında toprağa verilecek. 75 yaşında ölen Velioğlu, 1 erkek, 2 de kız çocuğu babasıydı.

1942’de Rize’de dünyaya gelen Erkan Velioğlu, futbola Çırçırspor’da başladı. Daha sonra İstanbulspor ve Karügümrük’te oynayıp 1962’de Altınordu’ya transfer oldu. Lefter’den öğrendiği, kendisine özgü çalım stiliyle ünlenen Velioğlu, 14 kez Ordu Milli Takımı’nda görev yaptı.

Altınordu efsanesi Erkan Velioğlu vefat etti

GÖZTEPE'DE DE OYNADI AMA...
Bağdat’ta 130 bin seyirci önünde oynanan turnuvada dünya ikincisi olan Ordu Milli Takımı’nda forma giydi, üç kez de A Milli Takım’a davet edildi. Altınordu’dan ayrıldıktan sonra bir sezon Göztepe’de forma giydi; fakat her zaman Altınordulu olduğunu, "Göztepe’de 1 sene oynadım, 6 yıl antrenörlük yaptım. Bu yüzden genç nesil Göztepeli bilir ama ben aslında Altınorduluyum" sözleriyle vurguladı.

Altınordu efsanesi Erkan Velioğlu vefat etti

UNUTULMAZ MAÇTA GÖZTEPE’NİN BAŞINDAYDI
Erkan Velioğlu, 1980-81 sezonunda Göztepe’yi 2’nci Lig’de şampiyon yaparken, aynı sezon Atatürk Stadı’nda Karşıyaka ile oynanan ve 80 bin seyirciyle rekor kırıldığı o unutulmaz maçta, sarı kırmızılı ekibin teknik direktörlüğünü üstlenmenin gururunu yaşadı. Göztepe’nin dışında Uşakspor ve Salihlispor’u 3’üncü Lig’de şampiyonluğa taşımayı başaran Velioğlu, Denizlispor’u da 2’nci Lig’de play off oynattı.


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler