A24.com.tr » eğitim » eba öğrenci girişi nasıl yapılır - EBA giriş öğrenci kurs kayıt başvuruları 2017

eba öğrenci girişi nasıl yapılır - EBA giriş öğrenci kurs kayıt başvuruları 2017

eba öğrenci girişi nasıl yapılır - EBA giriş öğrenci kurs kayıt başvuruları 2017

Sanal kaynak olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan EBA'ya şimdiden yoğun bir ilgi var. Peki EBA'ya nasıl giriş yapılır? haberimizde...

 Öğrencilerin derslerine yardımcı olmak amacıyla kurulan Eğitim Bilişim Ağı (EBA), öğrencilerin eve gelip bilgisayar başına oturduklarında  okulda gördükleri derslerin tekrarını yapabilmeleri için kuruldu.

Öğrencillerin zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebilecekleri, videolu ders anlatımı , zeka oyunları ve eğlenceli modların bulunduğu EBA'da hem öğretici hem de eğitici bilgiler yer alıyor.  Daha çok öğrenci odaklı olan EBA'da öğretmen içinde kullanım alanları mevcut. Her kullanıcı sosyal ağ modunda olup her bilgiyi diğer kullanıcılarla paylaşabilecekler.  Bu sayede öğrenci ve öğretmenler en hızlı şekilde bilgi alışverişinde bulunabilecekler.

https://www.eba.gov.tr/ tıklayın

EBA’ya Giriş Nasıl Yapılır?

Eğitim ve teknolojinin birleşmesiyle birlikte ortaya güzel şeylerin çıktığını bizlere gösteren EBA'ya nasıl giriş yapılacak? işte cevabı;

EBA'ya giriş yapabilmeniz için öncelikle sizlere web linkini paylaştık. Linkten EBA:nın web sitesine giriyoruz. Karşımıza çıkan anasayfa'da sağ üst köşede karşımıza giriş yazısı çıkacaktır. Giriş yazısına tıkladıktan sonra yeni bir sekme açılacaktır. Açılan pencerede sizden kullanıcı adı ve şifre isteyecektir. TC kimlik numaramızı kullanıcı adı kısmına yazıyoruz. Kullanıcı şifresi için ise daha önceden öğretmeninize başvurup Öğretmeniniz sizin için EBA sistemine MEBBİS şifresi ile giriş yapacaktır. Karşısına çıkan ekrandan “Öğrenci Şifre” kısmına tıklayarak sizin T.C. kimlik numaranız ile sizin için bir EBA şifresi oluşturacaktır. 

Öğretmeninizden aldığınız şifre ile birlikte kullanıcı adınız yani TC kimlik numaranızı girdikten sonra sisteme giriş yapabiliyorsunuz.

 

 

YORUMLAR
  Ünlü isimlerin hiç bilmediğiniz tuhaf alışkanlıkları...
Ünlü isimlerin hiç bilmediğiniz tuhaf alışkanlıkları...