A24.com.tr » teknoloji » 'e-devlet' çöktü mü? BTK'dan açıklama

'e-devlet' çöktü mü? BTK'dan açıklama

'e-devlet' çöktü mü? BTK'dan açıklama

'e-devet' uygulamasında yaşanan aksaklık ve erişim sıkıntısı 'e-devlet çöktü mü?' sorusunu akıllara getirdi. BTK'dan konuyla ilgili açıklama geldi.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bir çok evrak işini 'online' ortamda halletmesi sağlayan e-devlet uygulamsında erişim problemi yaşanıyor. Bu sabah erken saatlerde başlayan erişim problemi nedeniyle çok sayıda vatandaş işlemlerini yapamazken, BTK'dan açıklama geldi.

e-devlet uygulamasında erişimde sorun yaşanıyor. Telefon üzerinden veya bilgisayar başından uygulamaya girmeye çalışıldığında kullanıcılar şu mesajla karşılaşıyor:

"İşleminiz devam ediyor, lütfen beklemeye devam ediniz... Şu anda kullandığınız hizmette yaşanan talep yoğunluğu nedeniyle işleminiz sıraya alınmıştır. İşlem sonucunuz birazdan otomatik olarak görüntülenecektir."

Her ne kadar "birazdan işlem sonucunuz görüntülenecektir" mesajı verilse de, mesaj ekranı öylece kalıyor ve bekliyorsunuz.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ SİSTEMİ ZORLADI

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu yetkilileri konuyla ilgili açıklama yaptı. Yetkililer, "Üniversite tercihleri e-devlet üzerinden yapılıyor. Bu nedenle bir yoğunluk yaşanıyor.. Gecikmeli de olsa işlem yapılıyor" dedi. 

YORUMLAR
  Sezercik filmlerindeki kötü çocuk Şişko Nuri'ye hayat veren Sıtkı Sezgin şimdi ne yapıyor?
Sezercik filmlerindeki kötü çocuk Şişko Nuri'ye hayat veren Sıtkı Sezgin şimdi ne yapıyor?