A24.com.tr » dünya » Dünyanın en tehlikeli adamı iade ediliyor

Dünyanın en tehlikeli adamı iade ediliyor

Dünyanın en tehlikeli adamı iade ediliyor

Dünyanın en tehlikeli insanı olarak bilinen ve büyük bir servete sahip olan "El Chapo" (cüce) lakaplı Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman ABD'ye iade ediliyor.

 Tekneler, uçaklar, hatta denizaltına sahip olan ünlü uyuşturucu baronu ABD'ye iade edilecek.

Meksika Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Meksika'nın Ciudad Juarez kentinden bir uçağa bindirilen Guzman'ın, ABD'nin New York şehrine gitmek üzere yola çıktığı bilgisine yer verildi.

ABD Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, Guzman'ın ABD'ye iadesi için Meksika hükümetinin yardım ve desteğinin memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK UYUŞTURUCU ÖRGÜTÜNÜN LİDERİ
Meksika'nın en çok aranan insanı olan Guzman, dünyanın en büyük uyuşturucu örgütü olarak kabul edilen Sinaloa Cartel'in lideri olarak biliniyor.

2 KEZ CEZAEVİNDEN KAÇTI
Guzman, 2001 ve 2015 yıllarında Meksika'da iki yüksek güvenlikli cezaevinden kaçtıktan sonra Ocak 2016'da tekrar yakalanmıştı.

HOLLYWOOD YILDIZIYLA RÖPORTAJ YAPTI
Ocak 2016'da yakalanmadan hemen önce Hollywood'lu aktör Sean Penn ile Rolling Stone dergisi için Meksika'da bir ormanda röportaj yapan Guzman, "Dünyada herkesten çok uyuşturucu satıyorum. Kamyonlar, tekneler, uçaklar ve denizaltılardan oluşan bir filom var" ifadesini kullanmıştı.

İNTERPOL DE ARIYORDU
ABD'de en az altı suçtan yargılanması beklenen Guzman'ın cinayet, kaçakçılık, kara para aklama ve komplo kurma iddialarıyla karşı karşıya gelmesi bekleniyor.
ABD hükümeti tarafından "Dünyanın en acımasız, tehlikeli ve korkulan insanı" olarak tarif edilen Guzman, ayrıca Interpol tarafından aranıyordu.

YORUMLAR
  CES 2018'in dikkat çeken 10 teknoloji harikası
CES 2018'in dikkat çeken 10 teknoloji harikası