A24.com.tr » dünya » Dünyanın en ilginç para kazanma yöntemleri

Dünyanın en ilginç para kazanma yöntemleri

Dünyanın en ilginç para kazanma yöntemleri

İhtiyaçların ve beklentilerin gün be gün değiştiği 'modern toplumda' her ihtiyaca göre farklı bir meslek mevcut. İşte meraklısı için dünyanın en garip meslekleri ve para kazanma yöntemleri.

Mezun olmak üzere olan pek çok öğrenci, ileride ne yapacağını düşünür. Böyle durumlarda akla her zaman doktorluk, avukatlık, öğretmenlik gibi standart meslekler gelse de aslında dünya üzerinde onlarca ilginç meslek var. Bazıları hem çok ilginç hem de çok kazançlı. İşte dünyanın dört bir yanından en ilginç meslekler...

Profesyonel deodorant koku testçileri

Toplu taşıma araçlarında maruz kaldığınız kötü kokular sizi rahatsız etse de gerçekte bu mesleği yapanlar var. Deodorant firmalarının ürünü test etmek için işe aldığı kişiler, ürünü sıktıktan sonra başka insanları kokluyor. Gerçekten garip bir meslek.

İtici (Oshiya)

Size komik gelebilir. Ancak Oshiya profesyonel bir meslek. Özellikle Japonya ve Çin gibi nüfusun yoğun olduğu kentlerde trenlerin maksimum kapasiteyle seyahat etmesi için görev alan ve trene binmeye çalışanları arkadan itenlere Oshiya deniyor. Bu mesleği genelde en gelir elde etmek isteyen öğrenciler tercih ediyor.

Profesyonel idrar üreticileri (Bir geyik idrarından 300 bin dolar kazanıyorlar)

Geyiklerden idrar toplamanın oldukça karlı bir iş olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle çiftçilik mesleğiyle uğraşanların tercih ettiği bu işin oldukça basit olduğu söyleniyor. Öte yandan yalnızca bir geyiğin idrarından 300 bin dolar kazanmak mümkün.

Evcil hayvan maması test edici

Bu meslek biraz mide bulandırıcı gelebilir. Hayvanların yedikleri mamaları test eden bu mesleğin erbabları genellikler doktora dereceli insanlar olurlar. Yedikleri yemin analizini yapıp raporunu yazmaları gerekmektedir.

Boğa spermi toplayıcı

Altın değerindeki boğa tohumlarını toplamak rahatsız edici bir fikir olarak görünse de, aslında oldukça karlı. Bir mekanizma yardımıyla yürütülen bu işe sahip insanlar binlerce dolar kazanıyor.

Profesyonel yas tutuculuk

Avrupa'da gerçek bir meslek. Profesyonel yas tutucular isimlerinden de anlaşıldığı üzere özellikle cenaze zamanı gidip ağlarlar ve yas tutarlar. Özellikle İngiltere'de Rent a Car (Araba kiralama) sektörü gibi Rent a Mourner (Yas Tutucu Kirala) diye bir sektör mevcut.

Seksörlük (Ayda 12 bin TL kazanıyorlar)

Dünyada yalnızca 200 kişinin çalıştığı seksörlük, kuluçkadan çıkan saatlik civcivlerin cinsiyetlerini belirleyenlere deniyor. Güney Kore'de yaygın olan bu meslek Türkiye'de ayda 12 bin TL gibi bir ücret kazandırıyor. Ancak bunu yapan kişi sayısı 17-18'i geçmiyor.

Profesyonel sarılıcı

İlk kez Asya'da ortaya çıkan bu meslek, tüm dünyaya yayılmış durumda. Profesyonel sarılıcılar ihtiyacınız olduğunda bizzat gelip size sarılarak rahatlamanızı sağlıyor. ABD'de bu mesleğin seansına 40-50 dolar alan profesyonel sarılıcılar işlerini gerçekten çok ciddiye alarak ve severek yapıyor.

 

 

YORUMLAR
  Sıcak havalarda hararet gideren 8 besin
Sıcak havalarda hararet gideren 8 besin