A24.com.tr » dünya » Donald Trump zafer konuşmasında ne söyledi?

Donald Trump zafer konuşmasında ne söyledi?

Donald Trump zafer konuşmasında ne söyledi?

ABD'deki seçim yarışından galip çıkarak ABD'nin 45'inci başkanı olan Donal Trump, zafer sonrası kameraların karşısına geçerek dünyaya ilk mesajını yolladı.

Yeni başkan Donald Trump'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Komplike bir süreç oldu. Clinton aradı ve bizi tebrik etti. Çok sıkı bir kampanya süreci oldu. Bir araya gelip bölünmüşlüğün yaralarını sarmamız gerekiyor. Her vatandaşa artık şu sözü veriyorum. Artık bütün ABD'nin başkanı olacağım. Artık hepimizin tek vücut olma zamanı.

ABD rüyasını yeniden canlandıracağız

Amerikan rüyasını yenileyerek bu işe başlayacağız. Bu ülkede çok büyük bir potensiyel var. Her Amerikalı'nın kendi potansiyelini gerçekleştirme imkanı olacak. Yollarımızı, tünellerimizi, hastanelerimizi yeniden inşa edeceğiz. Birlikte çalışma meselesine ulusumuzu yeniden inşa edeceğiz.

ABD rüyasını canlandırmakla başlayacağız. Ben tüm iş hayatımda bu ülkenin potansiyelini gerçekleştirmek için çalıştım. Şimdi de bunun için çalışacağım. Çok güzel olacak, her ABD’linin kendi potansiyelini gerçekleştirme ortamı olacak. Bugüne kadar unutulan vatandaşların hiçbiri artık unutulmayacak.

Büyük bir ekonomik planımız var. Büyümeyi iki katına çıkaracağız. Bizimle iyi anlaşmaya istekli olan uluslarla çok başarılı ilişkiler kurmayı planlıyoruz. ABD artık azıyla yetinmeyecek. En iyinin peşinde olacak. Ülkemizin kaderini yeniden elimize alıp bundan sonraki süreçte ülkemiz için güzel şeyler düşleyip yapacağız.

Çatışma değil ortaklık

Dünyaya şu mesajı veriyorum. Süreçleri adil bir şekilde yürüteceğiz ve ortak zemin arayacağız. Herkesle çatışma değil ortaklık arayacağız. Tabi ki de ABD'nin çıkarları ön planda olacak.

Ailesine özel teşekkür

Mükemmel bir ailem var. Çok şanslıyım böyle bir ailem olduğu için. Çok zor, çok çetin bir mücadeleye göğüs gerdiğiniz için teşekkür ediyorum. Çok büyük bir grubuz, bu grupta inanılmaz yetenekli insanlar var, çok özel bir dönem oldu. İstihbarat servisimiz çok iyi bir iş çıkardı. İnanılmaz insanlar onlara çok teşekkür ediyorum. New York Polisi’ne çok teşekkür ediyorum. Bugün onlar da buradalar. Başkaları onları pek övmüyor olabilir ama biz onları takdir ediyoruz. Kampanya bitmiş olabilir ama bu ülke için çalışmalarımız yeni başlıyor.

YORUMLAR
  Dolunay Dizisinde Reytingleri sarsan öpüşme!
Dolunay Dizisinde Reytingleri sarsan öpüşme!