A24.com.tr » ekonomi » Dolar ve Euro ne kadar, 1 dolar kaç TL?

Dolar ve Euro ne kadar, 1 dolar kaç TL?

Dolar ve Euro ne kadar, 1 dolar kaç TL?

Referandum seçimlerinin ardından ateşi sönen Dolar ve Euro, Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra son ayların en düşük seviyesini gördü.

 Dolar yeni haftaya düşüşle başladı.

Fransa gerçekleştirilen seçimlerinin etkisiyle dolar/TL bazında son bir ayın en düşük rakamını gördü.

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk tur oylaması yapıldı. Sandık çıkış anketine göre, Macron ve Le Pen 2. tura kaldı. Bu sonucun ardından dolar/TL bir ay sonra ilk kez 3,60'ın altına geriledi. En düşük 3,5960'ı gören kur 3,60 sınırında hareket ediyor.

EURO 5 AYIN ZİRVESİNE ÇIKTI


Fransa'da merkez aday Emmanuel Macron'un ikinci turuna kalmasının ardından euro, dolar karşısında beş ayın zirvesini gördü. Euro/dolar paritesi 1,07 seviyelerinden 1,0935'e kadar çıkarak 10 Kasım'dan beri en yüksek seviyeye çıktı. İçeride ise euro/TL 3,90 civarında seyrediyor.

Eurodaki yükseliş doların altı önemli para birimi karşısındaki seyrini izleyen dolar endeksinin gerilemesine yol açtı. Endeks yüzde 0.8 düşüşle 99.179'a geriledi.

Fransa'da İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma kararı gibi piyasada şok etkisi yaratacak kararların alınması ihtimalini azaltan ilk tur sonuçlarının ardından yatırımcılar güvenli liman varlıklarda açtıkları pozisyonları kapattılar.

YORUMLAR
  Milano Moda Haftası'nda defile açılışını Drone'lar yaptı
Milano Moda Haftası'nda defile açılışını Drone'lar yaptı