A24.com.tr » yaşam » Diyarbakır'da bombalı saldırı

Diyarbakır'da bombalı saldırı

Diyarbakır'da bombalı saldırı

Dün gece Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'ne 1 kilometre mesafede bulunan Jandarma Tabur Komutanlığı'na PKK'lılar tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker şehit oldu.

Teröristler sabah Gaziantep Emniyetine, gece Dicle Jandarma Komutanlığı'na bombalı araçla saldırdı. Gaziantep Emniyeti önündeki bariyerleri aşan bombalı araç patlamış, 2 polis şehit olmuş, 19 kişi yaralanmıştı.

Akşam saatlerinde bu kez Diyarbakır'dan acı haber geldi.

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde, PKK'lı teröristler tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı'na bombalı araçla saldırı düzenlendi. Hain saldırıda 1 asker şehit olduğu, aralarında çocukların da bulunduğu 26 kişi yaralandı. Hain saldırının ardından teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

'HASTANEDEYİZ, ÇOCUKLAR DA YARALANDI'

Akşam saatlerindeki saldırının ardından, yaralılar önce Dicle Devlet Hastanesi'ne, ardından helikopter ve ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğu belirtildi. Patlamanın şiddetiyle askeri alana yakın bazı evler ve iş yerlerinde hasar oluştu. İlçe genelinde elektrikler kesildi, bölgeye çok sayıda polis ve ambulans göndedildiği kaydedildi. Telefonla ulaşılan AK Parti Dicle İl Başkanı Derya Akter, “Patlama oldu. Biz şimdi hastanedeyiz. Yararlılar var. Uzman çavuşların çocukları da yaralandı” ifadelerini kullandı.

Bomba yüklü araçla yapılan saldırının ardından bina, branda ile kapatılıp, üzerine Türk bayrağı asıldı. Tabur Komutanlığı’nın çevresine de beton bloklar yerleştirildi. Saldırı yapılan bölgede incelemeler sürüyor. Patlama, Tabur Komutanlığı binasına yaklaşık 3 kilometre mesafedeki ilçe merkezini de etkiledi. Patlamanın şiddetiyle merkezdeki çok sayıda ev, işyeri ve araç zarar gördü.

 

POLİS ARACINDA BİR DE KADIN HAKİM YARALANDI

Dicle İlçsi’nde Jandarma Tabur Komutanlığı’na PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırının ardından Dicle-Hani karayolunda saldırıya uğrayan polis aracında Hani İlçe Emniyet Amiri ve 2 polisin yanısıra bir de kadın hakimin yaralandığı belirlendi.

ÜST DÜZEY ASKERİ YETKİLİ DE YARALANDI

Teröristlerin Jandarma Tabur Komutanlığı’na yönelik saldırısında yaralananlar arasında bir üst düzey akseri yetkilinin yanı sıra lojmanda kalan askeri personelin yakınlarının da bulunduğu öğrenildi. 2 top AYP kullanıldığı tahmin edilen saldırıda infilak eden aracın komutanlıktaki lojmanların bulunduğu yere yakın bölgede patlatıldığı anlaşıldı. Bölgede hava destekli başlatılan operasyon sürdürülüyor.

TAKVİYE GİDEN KUVVETE PUSU KURULDU

Dicle ilçesinde teröristler tarafından yapılan saldırı sonrasında Hani ilçesinden bölgeye takviye ekipler sevk edildi. Hani ilçesinden yola çıkan takviye ekiplere teröristlerin yolda pusu kurduğu ve bu olayda da 3 güvenlik görevlisinin yaralandığı belirtildi. Ayrıca Hani İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına da uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği bildirildi.

Dicle ilçesinde teröristler tarafından düzenlenen saldırının yaklaşık 2 tonluk bomba ile yapıldığı tahmin ediliyor. Saldırı sonrasında patlama sesi çevre ilçelerden de duyuldu.

YORUMLAR
  Merakla beklenen ve 2018'de vizyona girecek filmler
Merakla beklenen ve 2018'de vizyona girecek filmler