A24.com.tr » politika » Dışişleri Bakanı'ndan Cerablus açıklaması

Dışişleri Bakanı'ndan Cerablus açıklaması

Dışişleri Bakanı'ndan Cerablus açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada "Cerablus operasyonu için her türlü desteği sağlayacağız" dedi.

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'de IŞİD'in elindeki tuttuğu Cerablus'un geri alınması için Ankara'nın her türlü desteği sağlayacağını söyledi. Suriyeli muhalifler, ilçeyi IŞİD'den kurtarmak için operasyona hazırlanıyor.

Operasyonun Türkiye'nin güvenliği için önemli olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, Ankara'yı bugün ziyaret eden Kuzey Irak lideri Mesut Barzani ve yarın Ankara'ya gelecek ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'la üçlü bir toplantı yapılmayacağını açıkladı.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Musul yakınlarındaki Başika kampından 650'den fazla IŞİD'li teröristi öldürdüğü bilgisini de verdi.

Cerablus'taki IŞİD mevzilerinden son 24 saatte Türkiye tarafına fırlatılan havan mermileri, Gaziantep'in sınır ilçesi Karkamış'a isabet etti. Türkiye, havan mermilerine yoğun top atışıyla yanıt verdi. Karkamış'taki sınır hattına çok sayıda tank, zırhlı personel taşıyıcı ve ağır silahlar konuşlandırıldı. Ayrıca sınır hattındaki bölgelere iş makineleriyle mevziler kazıldı, üst düzey komutanlar bölgeye gelip birlikleri denetledi.


CERABLUS NEDEN ÖNEMLİ?
IŞİD’in yabancı ülkelerden gelen militanların Suriye ve Irak’ta kontrol ettiği alanlara ulaştırmak için kullandığı sınır ilçesi Cerablus, Menbic’in ele geçirilmesinin ardından örgüt için daha önemli bir hal aldı.

IŞİD, Cerablus’u da kaybetmesi durumunda Halep’in kuzeydoğusunda sahip olduğu bölgelerde daha çok baskı altına girecek. Cerablus, muhaliflerin kısa süre önce IŞİD’den aldıkları el Rai sınır kasabasına 54 km uzaklıkta bulunuyor.

YORUMLAR
  2018 Oscar Ödüllerini kazananlar belli oldu (İşte 90. Akademi Ödüllerini kazananların listesi)
2018 Oscar Ödüllerini kazananlar belli oldu (İşte 90. Akademi Ödüllerini kazananların listesi)