A24.com.tr » eğitim » DGS tercih kılavuzu yayımlandı

DGS tercih kılavuzu yayımlandı

DGS tercih kılavuzu yayımlandı

2016 Üniversitede Dikey Geçiş Sınavları DGS tercih kılavuzu yayımlandı. ÖSYM kendi sitesinden tercih başvuru alımlarını başlattı. İşte yapmanız gerekenler.

 Binlerce adayın merakla beklediği 2016 DGS tercih klavuzu yayımladı. DGS tercih nasıl yapılır, Yükseköğretim Linsans programları ve Açıköğretim Lisans programları neler?

ÖSYM tercih başvuruları 30 Eylül 2016 tarihinde başladı, ÖSYM kendi sitesinden tercih başvuru alımlarını başlattı. Binlerce öğrencinin beklediği bu açıklama ile başvurular başlarken, en önemli konu TABLO-2. TABLO-2'ye göre dört yıllık lisans programlarını seçebilirsiniz. Seçerken en önemli konu "kendi alanınızla" ilgili olan programı seçmek. DGS tercih başvurularına dair önemli bilgiler içeriğimizde

Yapılan duyuruda;

"2016 DGS tercih işlemleri, 30 Eylül 2016 tarihinde başlayacak, 7 Ekim 2016 tarihinde sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda yapacaklardır.

Adayların tercihlerini yapmadan önce Ek'te yer alan kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara saygıyla duyurulur."

Genel Bilgiler, Temel İlke ve Kurallar

TABLO-1. Merkezi Yerleştirme İle Dikey Geçiş Yapılacak Yükseköğretim Lisans Programları

TABLO-1'de Yer Alan Yükseköğretim Lisans Programlarının Koşul ve Açıklamaları

TABLO-2. Ön Lisans Mezuniyet Alanlarına Göre Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları

TABLO-2. Ön Lisans Mezuniyet Alanlarına Göre Fark Dersleri Alarak Dikey Geçiş Yapılabilecek Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Lisans Programları

TABLO-2. Ön Lisans Mezuniyet Alanlarına Göre Doğrudan Dikey Geçiş Yapılabilecek Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Lisans Programları

Önlisans mezunların yerleştirme zamanında en çok neye dikkat etmeli?

-Adaylar, tercih etmek istedikleri lisans programlarının koşul ve açıklamalarını, tercihlerini sonlandırmadan önce dikkatlice incelemeli.

-Koşulları uygun olmayan programlar tercih edilmemeli.

-Koşulları kendisine uymadığı halde tercih ettiği ve yerleştiği programla ilgili oluşabilecek sorunların sorumluluğu adaya aittir.

-Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olunması koşuluyla tercih sırası önem kazanıyor. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlanmak üzere sıralanması uygun bir yoldur.

-Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazmalılar.

-Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, en çok 30 tercih yapabilir.

-Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değildir.

-Tercih işlemi tamamlandıktan sonra tercih listesi çıktısı alınmalı ve saklanmalı.

YORUMLAR
  İlker Ayrık'tan çarpıcı babalık itirafı!
İlker Ayrık'tan çarpıcı babalık itirafı!