A24.com.tr » politika » Devlet Bahçeli MHP'de hayır dediği belirtilen '%80' için talimat verdi!

Devlet Bahçeli MHP'de hayır dediği belirtilen '%80' için talimat verdi!

Devlet Bahçeli MHP'de hayır dediği belirtilen '%80' için talimat verdi!

Referandum sonrasında oy dağılımı en çok tartışılan MHP'den flaş hamle. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli MHP'de hayır dediği belirtilen '%80' için talimat verdi!

İşte Devlet Bahçeli'yi talimat vermeye götüren o süreç ve olayın perde arkası:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, referandumun sonuçlarını masaya yatırıyor. Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre yönetimden referandum sonuçlarına ilişkin ayrıntılı rapor isteyen Bahçeli, oyların Türkiye dağılımı, partilerin daha önce aldığı oylar, seçmen tercihlerinin yönü gibi başlıkların da incelenmesi için akademisyenlere çalışma yaptırılması talimatını verdi.

"MHP TABANININ YÜZDE 80 HAYIR DEDİ" ELEŞTİRİSİ

Referandumda MHP tabanının yüzde 80'inin "Hayır" oyu kullandığı eleştirilerine karşılık, partide taban ve tavan olmadığı tezini vurgulayarak ülkücülerin Anayasa değişikliğini desteklediğini savunan MHP yönetimi, seçmen eğilimlerinin sandığa nasıl yansıdığını ölçmek için hem siyasi hem de bilimsel çalışma başlattı.

MHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, referandum sonucunu başarı olarak nitelendiren Genel Başkan Bahçeli, yönetimden referandumun oy analizi ile ilgili ayrıntılı bir rapor istedi.

Partilerin 7 Haziran, 1 Kasım genel seçimleri, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 2010 referandumunda aldıkları sonuçların il ve bölge analizleri ile bunların referandum karşılaştırmasını da kapsayacak raporlarda, hangi parti tabanının nasıl oy verdiği tam olarak tespit edilemese bile genel eğilimlerin ortaya konulabileceği belirtildi.


Bahçeli, bu raporlar hazırlanırken aynı zamanda partisinin yönetim kadrolarıyla değerlendirme toplantıları yapacak. Gelecek hafta milletvekilleri ve merkez yönetim kurulu (MYK) ile toplantı düzenlenmesi ve sonuçların değerlendirilmesi bekleniyor. Her milletvekilinden ve MYK üyesinden bölgesindeki tablonun nedenleri ve sonuçlarıyla ilgili değerlendirmeler alınacak.

Farklı disiplinlerden destek alınarak bilimsel analiz yapılması da gündeme geldi. MHP kaynakları, bilimsel analizlerin daha geniş bir değerlendirme ortaya koyabileceğini ve bu analizlerle siyasi raporların birlikte değerlendirileceğini, referandumda seçmenin partilere yönelik mesajlarının daha doğru tespit edilebileceğini vurguladı.

YORUMLAR
  Giza Piramidi'nin sırrı çözüldü
Giza Piramidi'nin sırrı çözüldü