A24.com.tr » yaşam » Darbecilerin emrini yırttı görevden uzaklaştırıldı

Darbecilerin emrini yırttı görevden uzaklaştırıldı

Darbecilerin emrini yırttı görevden uzaklaştırıldı

Darbecilerin emrini yırttığı iddia edilen Tuğgeneral Celal Başoğlu'nun yapılan soruşturma kapsamında görevden alındğı belirtildi.

 Darbecilerin emrini yırttığı öne sürülen Kütahya Hava Er eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu görevden uzaklaştırıldı. Alınan bilgiye göre, Genelkurmay Başkanlığının idari soruşturmaya tabi tuttuğu Başoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu'nun "Disiplinsizlik veya suç teşkil edebilecek bir fiili nedeniyle hakkında yapılan inceleme ve araştırmanın emniyetli ve sıhhatli devam etmesi amacıyla personelin idari izinli sayılarak görevinden geçici olarak uzaklaştırılabileceği" şeklindeki ilgili maddesi gereğince görevden uzaklaştırıldı.

DARBECİLERİN EMRİNİ YIRTMIŞTI
Tuğgeneral Başoğlu'nun, girişimin ardından darbecilerin gönderdiği yazılı emri "yok" sayarak yırttığı öğrenilmişti.Başoğlu, emrin yazılı olduğu kağıdı yırttıktan sonra görüştüğü Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir'i bilgilendirdi ve darbe emrini "yok" hükmünde saydığını, şehrin asayişi ve güvenliği için kolluk kuvvetleri olarak devlet ve milletin yanında olduğunu belirtmişti.Nayir'in tavsiyesi üzerine Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz ile de görüşen Başoğlu, yaşananlar hakkında bilgi vermişti. Daha sonra garnizondaki komutanlarla toplantı yapan Başoğlu, kendisi dışında kimseden emir alınmaması talimatını vermişti.

(Kaynak: aa)

YORUMLAR
  Kıbrıs'ta 800 bin kuş öldürüldü
Kıbrıs'ta 800 bin kuş öldürüldü