A24.com.tr » medya » Cumhuriyet davasında savunmalar tamamlandı

Cumhuriyet davasında savunmalar tamamlandı

Cumhuriyet davasında savunmalar tamamlandı

Cumhuriyet Gazetesi davasında tutuklu sanıkların savunmaları tamamlanırken 19 sanıklı davanın üçüncü günü sona erdi.

 Tutuklu sanıkların tümünün savunmaları tamamlandı.
İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanıklardan son olarak, Sosyal medyada "Aksilahlanma" etiketini açarak kampanyaya dönüştürdüğü ve örgüt lehine faaliyette bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan "JeansBiri" adlı Twitter kullanıcısı olduğu ileri sürülen Ahmet Kemal Aydoğdu yaptı.

"BYLOCK KULLANAN KİŞİLERİN TAMAMI OKUL ÇEVRESİNDEN..."
Ahmet Kemal Aydoğdu savunmasında HTS kayıtlarında görüşme yaptığı ve ByLock kullanıcıları olduğu iddia edilen telefon numaralarının tamamının, biyoloji öğretmeni olarak görev yaptığı okulundaki öğretmenler, yöneticiler ile öğrenci velileri olduğunu söyledi. Görüşmelerinde öğretmen veli çerçevesinde gerçekleştiğini öne sürdü.

'JEANSBİRİ' HESABINI KABUL ETMEDİ
Tweeter'daki 'Jeansbiri' hesabının kendisine ait olmadığını savunan Aydoğdu, bu hesaptan yapılan "Aksilahlanma" tagını da kendisinin açmadığını söyledi. Yakalandığı evde bulunan paranın ise evin sahibi olan arkadaşına ait olduğunu, arkadaşının da bunu polise beyan ettiğini söylediğini belirtti. Aydoğdu, kendi evinde yapılan aramada ise herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını ifade etti.

"BYLOCK KULLANICISI OLDUĞUNU İDDİANAMEDE ÖĞRENDİM"
ByLock kullandığı iddialarını kabul etmeyen Aydoğdu, "Savcılık ve sulh ceza hakimliği sorgularında ByLock ile ilgili herhangi bir soru yöneltilmedi. Ancak hakkımda hazırlanan iddianamede ByLock kullanıcısı olarak gösterildiğimi gördüm" dedi.

"KPSS'Yİ KAZANAMADIĞIM İÇİN BU OKUL BENİ KABUL ETTİ"
FETÖ ile bağlantılı bir okulda görev yaptığı iddialarına yönelik ise Aydoğdu, "Ben, KPSS'yi kazanamadım. Bu nedenle birçok özel okula başvurdum. Beni bu okul kabul etti. 2011 yılında bende çalışmaya başladım. Ben merdiven altı bir okulda çalışmadım. Yasal bir okulda çalıştım" dedi.
Aydoğdu savunmasını tamamlarken "Bu gazetecilerin içinde bir öğretmenim onur duydum ama bu ayrı" dedi.

TUTUKLU SANIKLARIN SAVUNMALARI TAMAMLANDI
Tutuklu sanıkların savunmalarının tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti, tutuksuz 5 sanıktan Yenigün A.Ş. eski Mali İşler Müdürü Bülent Yener ile gazetenin muhasebe müdürü Gülseri Özaltay'ın da savunmalarını aldı. Yener ve Özaltay haklarında tüm iddiaların asılsız olduğun belirterek beraatlerini istedi.
Duruşmayı yarına erteleyen mahkeme heyeti, yarın gazetenin tutuksuz yazarları Aydın Engin, Hikmet Çetinkaya ve Orhan Erinç'in savunmalarının alınacağını açıkladı.

YORUMLAR
  Apple'ı Apple yapan adam Steve Jobs 63 yaşında! İşte geçmişten bu güne Steve Jobs
Apple'ı Apple yapan adam Steve Jobs 63 yaşında! İşte geçmişten bu güne Steve Jobs