A24.com.tr » yaşam » Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yeni savunma sistemi

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yeni savunma sistemi

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yeni savunma sistemi

15 Temmuz gecesi darbeci askerlerin kontrolündeki helikopterlerin ateş açtığı ve ciddi derecede zarar verdiği Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yeni bir savunma sistemi kurulması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yaptırılan Ankara Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne  hava savunma da dahil son teknolojik savunma sistemleri yerleştirilecek. Cumhurbaşkanlığı’nın Aselsan tarafından üretilen ‘Korkut’ isimli ağır silah tarafından korunması da gündemde. Saray’a kurulacak sistemlerin olası bir tehditte önleme ve püskürtme kabiliyetine sahip olacağı kaydedildi. Hava savunma sisteminin en kısa zamanda kurulacağı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanlığı’nda alınan tedbirler kapsamında yeni dönemde Muhafız Alayı lağvedilecek, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın güvenliği de tamamen Polis Özel Harekât ve Cumhurbaşkanlığı korumalarına verildi. Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her programında uzun namlulu silahları ve son teknolojiyle donatılan kamuflajlarıyla özel harekâtçılar görev yapıyor.  

YORUMLAR
  IMDb verilerine göre 2017 Yılının en iyi ilk 10 filmi
IMDb verilerine göre 2017 Yılının en iyi ilk 10 filmi