A24.com.tr » politika » Cumhurbaşkanı: "Suriye'nin kuzeyinde terör devletine izin vermeyeceğiz"

Cumhurbaşkanı: "Suriye'nin kuzeyinde terör devletine izin vermeyeceğiz"

Cumhurbaşkanı: "Suriye'nin kuzeyinde terör devletine izin vermeyeceğiz"

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan YPG üzerinden ABD'yi hedef alarak, "Suriye'nin kuzeyinde terör devletine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, coşkuyla karşılandığı Şanlıurfa Ceylanpınar'da, "Kuzey Suriye'de bir terör devletine asla müsaade etmeyeceğiz. ABD'ye de söyledik, 'terör devletiyle anılırsınız' dedik." diye konuştu.

Birlik ve beraberlik mesajlarını çok net ifadelerle veren Cumhurbaşkanı şu ifadeleri kullandı:

"Bunu birileri bilmiyor. Bunu Kılıçdaroğlu gibiler bilmiyor, anlamaz. O diğerleri, Kandil'in atıkları var ya, onlar da bilmez ama biz biliriz. Birincisi tek millet, biz tek milletiz. 80 milyon tek milletiz. İki, tek bayrak. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanının rengidir. Hilal, bağımsızlığımızın ifadesidir. Her yıldız, şehidimizin ta kendisidir. Bunun dışında bayrak tanımayız. Üç, 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda olan varsa vatandır.' 780 bin kilometrekareyle bu topraklar bizim vatanımızdır. Burayı, kimseye böldürtmedik, böldürtmeyeceğiz. Gabar'sa Gabar, Cudi'yse Cudi, Tendürek'se Tendürek, Bestler Deresi'yse Bestler Deresi, her yerde varız ve olacağız çünkü bu milletin huzuruna kimse el atamayacak. Dört tek devlet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka devlet tanımıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin garantisi altında bu hizmetleri sürdüreceğiz."

RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Bayramın "birlik ve beraberlik" olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Onun için bir, iri, diri, kardeş olacağız. Hep beraber Türkiye olacağız." diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşların Ramazan Bayramını kutlayarak "Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Sizleri bu dua ve temenniyle Allah'a emanet ediyorum." ifadelerini kullandı.

"TERÖR DEVLETİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akçakale'de yaptığı konuşmada, "Kuzey Suriye'de bir terör devletine asla müsaade etmeyeceğiz. ABD'ye de söyledik, 'terör devletiyle anılırsınız' dedik. Suriye'nin kuzeyinde PYD, YPG bunlar bir gayretin içerisindeler. Yanınızda, arkanızda kim olursa olsun, bilesiniz ki Türkiye Cumhuriyeti devleti, silahlı kuvvetleriyle bütün imkanlarıyla kuzey Suriye'de bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyecektir." dedi.

 


 

YORUMLAR
  2.yılında 10 Ekim Ankara gar patlamasının kurbanları anıldı...
2.yılında 10 Ekim Ankara gar patlamasının kurbanları anıldı...