A24.com.tr » politika » Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye çok sert YPG tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye çok sert YPG tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye çok sert YPG tepkisi

Bayramın ilk gününü AK Parti İl Başkanları bayramlaşma töreninde tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan buradaki mesajlarında ABD'ye, YPG üzerinden sert ifadelerle yüklendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma töreninde partililerle buluştu. Gündeminde Suriye'deki iç savaş olan Erdoğan, Türkiye'nin güney sınırında herhangi bir terör oluşumuna izin vermeyeceklerini ifade ederek başladığı sözlerinde ABD'ye sert ifadelerle yüklendi.

Erdoğan, ABD'nin terör örgütü YPG'ye verdiği desteği de "Biz o silahlarla dökülen her damla kanın faturasını o silahların asıl sahiplerine çıkaracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanlığı bayramlaşma töreninde konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bin yıldır bu toprakları kanlarıyla sulayarak vatan yapan, özellikle terörle mücadelede ve 15 Temmuz'da destan yazan şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Önümüze çıkan her sıkıntının bir imtihan olduğunu biliyoruz.

Bu can bu tende oldukça beraberiz. Biz ülkemiz milletimiz için bu zaferi kazanmak istiyoruz. Rabbim edilen dualar hürmetine yürüdüğümüz yolda bizleri mahcup etmesin.

GENELKURMAY BAŞKANI VE İÇİŞLERİ BAKANI SIFIR NOKTASINDA

Türkiye, bir yandan terör örgütlerinin hain saldırılarıyla, diğer yandan diplomatik ayak oyunlarıyla, öte yandan ekonomik suikastlerle aynı anda mücadele ediyor. Bakın bayram... Şu anda Genelkurmay Başkanımız, kuvvet komutanlarıyla Güneydoğu'da bayram namazlarını orada kıldılar, Siirt'te, Tillo'da kıldılar. İçişleri Bakanımız Hakkari'de, Çukurca'da bayram namazlarını kıldılar. Durmak yok, yola devam, derdimiz bu.

"HESABINI ÖDEYECEKLER"

Suriye sınırlarımız boyunca bir terör koridoru kurma girişimini Fırat Kalkanı Harekatı'yla sekteye uğratmıştık. Maalesef müttefik dediğimiz, dost bildiğimiz ülkeler, Türkiye'nin bütünlüğüne göz dikmiş terör örgütleriyle iş birliği yapmakta sakınca görmüyorlar. Bu terör örgütüne verilen silahları daha sonra geri alacaklarını söyleyerek Türkiye'yi kandırdıklarını sananlar, hayati bir yanlış yaptıklarını eninde sonunda anlayacaklar ama onlar için iş işten geçmiş olacak.

Biz o silahlarla dökülen her damla kanın faturasını o silahların asıl sahiplerine çıkaracağız. Suriye’nin kuzeyinde, sınırlarımızda bir terör devletinin kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bunlara destek verenler de bu gerçeği görecek.

Şunu tüm dünya bilmelidir, Suriye'nin kuzeyinde, sınırlarımızda bir terör devleti kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bunlara destek verenler de bu gerçeği görecekler. Fırat Kalkanı'nda Cerablus, Rai, Dabık, El Bab'ta nasıl 2 bin kilometrekarelik alanda Mehmetçik elinden geleni Özgür Suriye Ordusu'yla yaptıysa, bundan sonraki süreçte de aynı şeyi yapacaktır. Asla taviz yok. Bunu bizzat kendilerine de söyledim. Zira Türkiye bir çadır devleti değildir, bunu herkes bilmelidir. Bir taraftan NATO'da beraber olacağız, öbür tarafta terör örgütleriyle beraber hareket edeceğiz, bu nasıl iştir? O zaman bu NATO'nun yeniden gözden geçirilmesi lazım. NATO'daki iş birliğine, NATO'daki kurallara, atılan bu adımların hepsi aykırıdır. 

YORUMLAR
  Time Dergisi 2017'nin en iyi karakterleri seçti
Time Dergisi 2017'nin en iyi karakterleri seçti