A24.com.tr » politika » Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump, New York'ta bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın görüşmesi başladı.

Erdoğan ve Trump, gazetecilerin karşısında toplantı öncesi açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgesel konuları ele alacağız" açıklamasında bulundu.

Görüşmede iki ülke arasında anlaşmazlıkların yaşandığı konuları ayrıntılı bir şekilde ele alacaklarının öngörülüyor.
Erdoğan ve Trump’ın ABD'nin YPG'ye silah yardımı, PKK ve DAEŞ'le, Suriye’de gelişmeler, Astana görüşmelerinde anlaşmaya varılan çatışmasızlık bölgeleri konusunda konuşacağı belirtildi.
Kuzey Irak'ta 25 Eylül'de yapılması planlanan "bağımsızlık referandum"u da görüşmenin diğer önemli gündem maddeleri arasında.

İki liderin, Türkiye'nin Rusya'dan satın almayı planladığı S-400 füze savunma sisteminin de ele alması bekleniyor.
Erdoğan'ın korumalarıyla ilgili yaşanan hukuki süreç ve korumalara silah satışının durdurulması da iki liderin görüşeceği konular arasında. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trump'a bu konudaki rahatsızlığını iletmesi bekleniyor.
İki ülke arasındaki hukuki anlaşmazlıklar da masada olacak. Fethullah Gülen'in iadesi ve Sarraf davasına eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da sanık olarak girmesi görüşülecek konular arasında yer alıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arakanlı Müslümanların yaşadığı drama da dikkat çekecek. Sorunun çözülmesine yönelik görüşlerini ABD Başkanı’na iletecek.
İki ülke arasında yeni bölgesel enerji planları ve ticari ortaklığın artırılması konusu da gündeme gelecek konular arasında.

MCGURK TÜRK HEYETİNDEN BİR İSİMLE GÖRÜŞTÜ

ABD Başkanı Donald Trump'ın DAEŞ'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk’ün Türk heyetinden bir isimle görüştüğü belirtildi.

 

YORUMLAR
  Birbiriyle akraba olan ünlü isimler...
Birbiriyle akraba olan ünlü isimler...