A24.com.tr » medya » Cumhurbaşkanı Erdoğan Hande Fırat'ı konuk etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hande Fırat'ı konuk etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hande Fırat'ı konuk etti

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sırasında o ana kadar haber alınamayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'la röportaj yapıp sesinin Türkiye'ye duyurulmasını sağlayan Hande Fırat, Saray'da ağırlandı.

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunmuş, tüm Türkiye ülkede neler yaşandığını öğrenebilmek için televizyonları başına toplanmıştı. CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, medyada yeni bir dönem başlatan "facetime" röportajıyla darbe girişiminin başarısız olmasına dolaylı yoldan önemli bir katkıda bulunmuştu.

İLK KEZ ONA KONUŞTU

Tarihi açıklama, CNN Türk ekranlarında yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile FaceTime'dan iletişime geçen gazeteci Hande Fırat, Erdoğan'ın darbe girişimi hakkındaki ilk mesajlarını canlı yayında Türkiye'ye ulaştırdı.

Gerek gazetecilik başarısı olarak öne çıkan gerekse darbeyi önlemede çok önemli bir hamle olan tarihi röportaj, Hande Fırat'ın çabasıyla ekranlara geldi.

DARBEYİ ÖNLEMEDE PAYI BÜYÜK

Hande Fırat'ın FaceTime üzerinden Erdoğan'la yaptığı röportajın ardından halk sokaklara döküldü, darbecilerin tankına, topuna ve kurşunlarına rağmen darbeyi önledi.

HANDE FIRAT SARAY'DA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz gecesindeki gazetecilik başarısıyla beraber vatansever tavrı ve yardımı nedeniyle Hande Fırat'ı kızıyla birlikte Külliye'de ağırlayarak, kendisini onurlandırdı.

YORUMLAR
  Ne zaman öleceğim? sorusunun cevabını veren yapay zeka
Ne zaman öleceğim? sorusunun cevabını veren yapay zeka