A24.com.tr » politika » Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çapa taşınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çapa taşınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çapa taşınacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, Çapa Tıp Fakültesi'nin Hasdal'a taşınacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde mezuniyet töreninde konuştu.
Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Türkiye, sahip olduğu en büyük gücü genç ve yetişmiş insan kaynağı olan bir ülkedir. Bunun için her alanda gençlerimizin enerjisine, azmine, birikimine, gayretine ihtiyacımız var. Başarının yolu, düzenli ve bilinçli çalışmaktan geçiyor. Ülkemizin ilk Tıp Fakültesi olan bu çatıdan mezun olmak buradaki öğrencilerimizin ömür boyu iftiharla göğüslerinde taşıyacakları bir ayrıcalık olacak.

Çapa 110 dönüm bir arazi üzerinde şimdiyse biz Hasdal'da 1100 dönüm araziyi İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne tahsis etmiş bulunuyoruz. Orada bütün bölümleriyle Tıp Fakültesi içerisinde gereken ne varsa hepsi orada olacak. Adeta şehir hastaneleri projelendirmesinin farklı uygulamasını hem üniversite hem hastane olarak orada uygulamasını koyacağız. Bizim artık ciddi sayıda ve oradan doktora sağlık elemanlarına hemşirelere ihtiyacımız var.

İNGİLTERE'DEKİ SALDIRI

İngiltere'nin Manchester şehrinde meydana gelen terör saldırısını şiddetli kınadığımı ifade etmek istedim. Türkiye olarak saldırıda ilk belirlemelere göre 22 vatandaşını kaybeden, 59 vatandaşı yaralanan İngiltere devletinin ve İngiliz halkının acısını paylaşıyoruz. Terör örgütleriyle mücadelesinde tüm ülkeler gibi İngiltere'nin de yanında olduğumuzu burada ifade etmek isterim.

KARİYER YAPMANIN ÖNÜNÜ AÇALIM

Eski Türkiye'deki sağlık hizmetleri şifa dağıtmaktan ziyade vatandaşlarımızın omzuna yeni yükler bindiriyordu.

Rektörlerle konuşurken bir şey söyledim. Devlet hastanelerinde doktorlarımız var ama kariyer yapma şansı yok. Başbakanlığım döneminde oluyor bu. Doktoradan sonra kariyer yapmanın önünü açmaya mani var mı? Rektörümüz dedi ki yok. O zaman niye önünü açmıyoruz? O da doçent olabilsin profesör olabilsin.

DİĞER PARTİLERDEN AYNISINI BEKLİYORUM

Seçilme yaşını 18'e düşürdük. Bundan sonra 18 yaşını bitirmiş her gencimiz muhtarlıktan belediye başkanlığına seçimle gelen her alanda aday olabilecektir. Bu gencimize güvenmektir. Değişikliğin kağıt üzerine olmadığını MKYK'ya aldığımız gençlerle gösterdik. Diğer partilerden de aynısını bekliyorum."

YORUMLAR
  • Bu içeriğe 1 yorum yapıldı.
  • a 2017-05-24 07:44:33

    hasdala taşıyacagınıza orayada yapın bi hastane yine birilerine rant sağlanacak artık oy yok benden size son oyumu evette kullandım böyle giderse bi seçimi daha kaldıramazsınız

  Sadece dahi insanlar bu testi 30 saniyede çözebiliyor (Zeka testi)
Sadece dahi insanlar bu testi 30 saniyede çözebiliyor (Zeka testi)