A24.com.tr » teknoloji » Çin Mars'a gidiyor!

Çin Mars'a gidiyor!

Çin Mars'a gidiyor!

Çin hükümeti 2020 yılında Mars gezegenine ilk uzay aracını göndereceklerini açıkladı.

 Çin Mars gezegenine ilk uzay aracını 2020 yılında gönderecek. Başkent Beijing'de dün düzenlenen basın toplantısında, Çin'in Mars'ta yapacağı keşif çalışmalarında kullanılacak modül ve uzay aracı basına gösterildi.

İLK KEŞİFLER 2020'DE
Öngörülen takvime göre Çin'in "kızıl gezegen" Mars'taki ilk bilimsel keşifleri 2020 yılında gerçekleştirilecek, Mars çevresinde tur yapma, gezegene iniş ve gezi misyonları yerine getirilecek. Çin'in yapacağı keşif çalışmaları bu alanda bir ilk olacak. Çin'in Mars misyonu genel mühendisi Zhang Rongqiao dünkü basın toplantısında, keşif çalışmalarının sorunsuz şekilde yürütülmekte olduğunu söyledi.

Zhang Rongqiao, 2020 yılında planlanan Mars yolculuğunun Hainan eyaletine bağlı Wenchang fırlatma merkezinden başlayacağına işaret ederek, şunları söyledi:

"Bu, Çin'in ay keşfinin ardından uzay keşfi alanında attığı bir diğer önemli bir adım olacak. Öngördüğümüz plana göre ilk Mars keşif misyonu 2020 yılının Temmuz veya Ağustos aylarında Wenchang fırlatma merkezinde gerçekleştirilecek. Keşif modülü Uzun Yürüyüş-5 tipi taşıyıcı roketle yörüngeye oturtulacak. 7 ay uçuşun ardından, modül Mars'ı çevreleyen yörüngeye girecek, daha sonra Mars'a iniş yapacak ve içindeki inceleme aracını Mars yüzeyine bırakacak. Böylece gezegendeki ortam, coğrafi görünüm ve jeolojik yapıya dair veriler elde edeceğiz."

Uzay çalışmaları yürüten ülkeler bugüne kadar 43 kez Mars'ta keşif misyonları gerçekleştirdi. Bunlardan 22'si tamamen veya kısmen başarılı geçti.Çin'in Mars misyonu genel direktör yardımcısı Liu Jizhong, gezegenlerin hareket kurallarının getirdiği kısıtlamayı göz önünde bulundurduklarında, 2020 yılının Mars keşfi için son derece uygun olduğunu söyledi.

YORUMLAR
  Ünlülerin Afrin şehitleri için yaptığı paylaşımlar sosyal medyayı salladı
Ünlülerin Afrin şehitleri için yaptığı paylaşımlar sosyal medyayı salladı