A24.com.tr » yaşam » Çığ altında kalan 5 kişi kurtarıldı

Çığ altında kalan 5 kişi kurtarıldı

Çığ altında kalan 5 kişi kurtarıldı

İtalya'da birkaç gün önce meydana gelen deprem sonucu bir dağ oteline düşen çığın altında kalanları kurtarma çalışmaları devam ediyor. Operasyonda 5 kişi daha sağ olarak çıkarıldı.

Roma’nın kuzey doğusunda ve Roma’ya 180 kilometre uzaklıktaki Gran Sasso dağları bölgesinde, 18 Ocak’ta meydana gelen depremin ardından dağ oteli Hotel Rigopiano’ya çığ düşmüştü. Çığın altında kalanlardan son olarak 5 kişinin kurtarıldığı belirtildi. Otel yıkıntısının altında halen mahsur kalan kişiler için kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

OLAYIN GEÇMİŞİ

İtalya’nın orta kesimindeki Abruzza bölgesinde çığ altında kalan Rigapiano adlı lüks otelde, iki gün sonra sağ kalan insanlara rastlandı. İkisi çocuk 10 kişinin yerini tespit eden itfaiye ekibinin sözcüsü, "Onlar canlı, onlarla konuştuk" açıklamasını yaptı.

Çığın çarpmasıyla yerinden 10 metre kadar kayan otelin, giriş bölümüne ulaşmak çok güç oldu. Kurtarma ekipleri, kar ve enkaz tabakasını metrelerce kazdı. Enkaz altında canlı kalanlara ulaşılmasıyla, bölgedeki çetin kış koşulları ve metrelerce yüksekliğe ulaşan kar nedeniyle güçlükle sürdürülen kurtarma çalışmalarında, ilk sonuç alınmış oldu. Kurtarma ekipleri, kar yığını ve enkaz altında kalanları dışarı çıkarmak için çalışma yürütüyor.

Deprem fırtınasının tetiklediği çığın altında kalan otelde şimdiye kadar iki kişinin cesedine ulaşıldı.

Otelde yaklaşık 30 kişinin bulunduğu tahmin ediliyor. Enkaz altında kalanlar arasında çocuklar da var.

Kür küremek için teçhizat bulunmayan otelin yasal izinleri şu anda İtalya'da tartışma konusu. İlk yardım ekiplerinin saatler sonra felaket noktasına ulaşabilmesi de, bir başka eleştirilen husus.

Çarşamba günü yaşanan bir dizi depremin ardından otelden ayrılmak isteyen müşteriler, yolların karla kapanması sonucu mahsur kalmıştı.

İtalya'nın orta kesimlerine, son 50 yılın en yoğun karı yağdı.

YORUMLAR
  Kola neden soğuk içilir biliyor musunuz?
Kola neden soğuk içilir biliyor musunuz?