A24.com.tr » politika » CHP lideri Kılıçdaroğlu: "Türkiye, AK Parti'den ibaret değildir"

CHP lideri Kılıçdaroğlu: "Türkiye, AK Parti'den ibaret değildir"

CHP lideri Kılıçdaroğlu: "Türkiye, AK Parti'den ibaret değildir"

Partisinin meclis grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümete "Türkiye, AK Parti'den ibaret değildir." ifadeleriyle yüklendi.

Meclis Grup Toplantısı için kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sert ifadelerle hükümeti hedef aldı. OHAL uygulamalarıyla basın özgürlüğünün kısıtlandığını ifade ederek sözlerine başlayan CHP lideri, 15 yıllık AK Partü hükümetleri sonucunda Türkiye'nin dış politikada yalnızlaştığını kaydetti. 

Kılıçdaroğlu 'Lozan Antlaşması' tartışmalarına, "Bir densiz kalkmış şu açıklamayı yapıyor; "15 Temmuz'u Atatürkçüler, ulusalcılar yapmış olabilir" diyor, bunu FETÖ terör örgütünün lideri diyor. Sen ordudaki Atatürkçü paşaları ortağınla birlikte temizlemedin mi? Yine o dönemde de mazlumlara biz sahip çıktık. AKP size devleti teslim etti, savcınıza kurşun geçirmez araba tahsis etti. Onlar size hocaefendi diyorlardı" diyerek tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Bodrum ve çevresinde bir deprem yaşadı ama belediyelerimiz, belediye başkanlarımız süratle olaya müdahil oldular. Bütün Bodrumlulara buradan geçmiş olsun dileklerimizi iletelim.
Bursa’nın Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerinde felaket yaşandı. Dolu ve yağış, tam bir felakete yol açtı. 95 bin 400 hektar arazi zarar gördü, 1350 çiftçi etkilendi. Kanun kapsamına felaketin alınmasını istediler. Zararın giderilmesi de milletvekilleri arkadaşlarımız tarafından TBMM’ye yansıdı.
Basın özgürlüğü önemli, sadece bizim için değil, demokrasisi gelişmiş bütün ülkeler için basın özgürlüğü 4. güç olarak tanınır.

MEDYA ÖZGÜR DEĞİL

Dün 24 Temmuz’du. Basın bayramı ve basından sansürün kaldırılışının 109. yılıydı. 109 yıl sonra Türkiye’de medya özgürlüğü yok. Geldiğimiz acı tabloya bakın.
Basın özgür olacak ki vatandaş doğru haber alsın. Medya özgütlüğü şu anda Türkiye’de yok. Aynı gün, İstanbul’da adliye sarayında Cumhuriyet gazetesinin davası görülüyor. Cumhuriyet’le yaşıt bir gazete. Şimdi bu gazetenin yazarlarını FETÖ ile ilişkili diye hapse atıyorsunuz.
Aklın mantığın alacağı şey değil. Cumhuriyet iddianamesini hazırlayan savcı da FETÖ’den yargılanan birisi. 109 yıl önce Ali Paşa, vasiyetnamesinde şunları yazıyor; Basın özgürlüğü ancak hatalarını düzeltmek istemeyen hükümetler için bir tehlikedir. Vatanın iyiliğinden başka bir şey düşünmeyen bir hükümet için bir nimettir. Çünkü hatayı size basın gösterir.

'KEŞKE YUNAN KAZANSAYDI' DİYEN KADİR MISIROĞLU'NA

Sevr anlaşması nedir? Osmanlı’nın toprak büyüklüğü 5.5 milyon kilometrekareydi. Sevr imzalandığında alan aşama aşama 470 bin kilometrekareye düştü. İzmir’in egemenliğini Yunanistan’a veriyorlar. Toplam Osmanlı’nın ordusu 50 bin kişi olacak diyorlar. Bunların külahlı bir adamı vardı ya, ‘Keşke Yunanistan kazansaydı’ diyen, ve o adama dokunmayan yargı ve ses çıkarmayan hükümet, onların ikisine de lanet olsun diyorum.

MİLLETİN KARARLILIĞI CUMHURİYETİ İLAN ETTİ

Neden Osmanlı bu hale geldi? Neden Osmanlı parçalandı? Hiç bunun üzerinde düşünen yok. Bu ülkeyi kuran irade ben Sevr’i tanımıyorum diyor. Milletin azim ve kararlılığıyla yeni bir Cumhuriyet inşa edildi. Sevr’den 3 yıl sonra yeni bir masa kuruldu, Lozan’da. Atatürk’e dil uzatanlarda vicdan var mıdır acaba? Lozan’ı küçümseyenlerde vicda, ahlak var mıdır? Bunların tamamının bilinmesi lazım. Son 15 yılda Lozan’dan bu yana ilk kez Türkiye toprak kaybına uğradı. 12 adasını Yunanlara teslim etti, Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırdı. Türbenin bulunduğu yer bize ait. Terör örgütlerinden toprağını bırakıp kaçıyorsun. Sen önce onun hesabını vereceksin. Hangi gerekçe ile kaçırdın, koruyamadın orayı?

DIŞ POLİTİKADA GELİNEN DURUM

Dış politika ciddi iştir. İç politikaya malzeme edilmez. Türkiye’nin, 80 milyonun ortak ses çıkarması gereken bir alandır. İç politikaya malzeme edersen duvara toslarsın. 15 yıl önce herkesle barışık olan bir Türkiye, herkesle düşman olan bir Türkiye sürecine evrildi. Buradan bütün AB’ye seslenmek isterim; Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir ve Türkiye Cumhuriyeti AKP’den ibaret değildir.
Biz çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakmak zorundayız. Ortadoğu’nun şamar oğlanına dönen bir Türkiye değil. Bir şey söyleyip ertesi gün vazgeçen bir Türkiye değil. Bizim ana hedefimiz bu, amacımız bu.
Son günlerde Filistin yeniden kaynamaya başladı. Biz İsrail ve Filistin halklarının kavga etmesini istemeyiz ama İsrail hükümetinin Mescid-i Aksa’da ibadeti yasaklamasını asla ve asla kabul edemeyiz. Her hükümetin her inanca saygı göstermesi lazım.
 

YORUMLAR
  Oscar'a damga vuran son 25 yılın en iyi kadın oyuncuları
Oscar'a damga vuran son 25 yılın en iyi kadın oyuncuları