A24.com.tr » sağlık » Canan Karatay, patates kızartmasını yasakladı

Canan Karatay, patates kızartmasını yasakladı

Canan Karatay, patates kızartmasını yasakladı

Ünlü iç hastalıkları uzmanı Canan Karatay, çocukların severek tükettiği patates kızartmasının özellikle ketçap ve mayonez gibi soslarla sağlığı tehdit ettiğini söyledi.

Yeme içme alışlanlıklarımız konusunda tabuları yıkmaya devam eden Prof. Dr. Canan Karatay, patatesin kızartılarak tüketildiği zaman trans yağların metabolizmaya zarar verdiğini kaydetti.

Patates kızartması en sevilen yiyeceklerden. Ketçap, mayonez ve hardalla lezzeti daha da artıyor. Ancak Profesör Canan Karatay'dan bir uyarı var. Karatay'a göre çocuk ya da yetişkin, hiç kimse patates kızartması yememeli.

Star Haber'e konuşan İç hastalıkları Uzmanı Canan Karatay, anne babalara seslenip şu uyarıda bulundu:

"Çocuklar elinde kızartmayla doğmadı. O kızartmaya siz alıştırdınız. Alıştırmayın. Kızardığı zaman trans yağlar meydana geliyor bu bir. Bir de ketçap bağımlılık yapıyor. Patatesi sevmiyorlar, ketçaptaki bağımlılık maddesini seviyorlar, farkında değiller. Eğer patates lezzetliyse neden ketçap döküyorlar, oturup patatesi yesinler. Ama kızartma kesinlikle olmaz."

Patatesi sağlıklı yemenin mümkün olduğunu anlatan Karatay, "Bizim patates salatımız vardır. Haşlanıp yapılabilir buğulama yapılabilir. Ama kızartıp üstüne de ketçap döküp yerseniz o tehlikeli" dedi.

Karatay, içindeki yüksek miktardaki gluten ve nişastaya dikkat çekerek, şeker hastaları ve gluten hassasiyeti bulunanların patates tüketmemesi gerektiğini kaydetti.  

YORUMLAR
  Yılın düğününde detaylar ortaya çıkıyor... Acun Ilıcalı ile Şeyma Subaşı'nın nikah şahitleri ve davetiyeleri ortaya çıktı.
Yılın düğününde detaylar ortaya çıkıyor... Acun Ilıcalı ile Şeyma Subaşı'nın nikah şahitleri ve davetiyeleri ortaya çıktı.