A24.com.tr » yaşam » Çağdaş Gençlik 25 Mart'ta Çanakkale'de

Çağdaş Gençlik 25 Mart'ta Çanakkale'de

Çağdaş Gençlik 25 Mart'ta Çanakkale'de

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin Türkiye’nin dört bir yanındaki 108 şubesinden 2000’e yakın genç, 25 Mart’ta bu yıl 11’incisi yapılacak olan Geleneksel Çanakkale Abide Buluşmasında toplanıyor.

 Bu seneki buluşmanın “Mehmet Vatan Oldu - Mehmet Toprak Oldu” teması doğrultusunda gençler, yaşadıkları yerlerin toprağını ve çiçeğini de Çanakkale’ye getirecekler.

Vatanın sıradan bir topraktan ibaret olmadığını, bizler için kutsal olduğunu, Mehmetçiğin gövdesini toprak yaptığını, Mehmetçiğin vatan olduğunu, vatanın Mehmetçik olduğunu ifade etmek için, getirdikleri topraklar ve bedenleriyle önce Mehmetçik görseli sonra da ay yıldızlı Türkiye haritası yapacaklar. Mustafa Kemal Atatürk’ün, 11 Ağustos 1936’da Yalova Köşkünün çınar ağacı için kaydırılmasından sonra söylediği “Ağaç çınardır. Çınar ise devlet!" sözünün önemini vurgulamak için de getirdikleri toprağa bir çınar fidanı dikecek, ülkemizin dört bir yanından getirdikleri bahar çiçeklerini Abide’ye bırakarak “vatan olan Mehmetler”e olan minnet ve şükranlarını ifade edecekler.

YORUMLAR
  Lotoyu tutturmanızdan daha olası 10 şey
Lotoyu tutturmanızdan daha olası 10 şey