A24.com.tr » yaşam » ByLock'u yazılımcısı tutuklandı

ByLock'u yazılımcısı tutuklandı

ByLock'u yazılımcısı tutuklandı

FETÖ soruşturması kapsamında ByLock'un yazılımcısı eski TÜBİTAK çalışanı İhsan T., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ'ye yönelik operasyonlar sürüyor..

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından ByLock programına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edilen İhsan T'nin işlemleri tamamlandı.

TUTUKLAMA KARARI
İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli İhsan T.'nin "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

BYLOCK YAZILIMCISI
ByLock'a ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, programın yazılımcısı olduğu belirlenen İhsan T. gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul Adalet Sarayına getirilen şüpheli, savcılık sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmişti.

TÜBİTAK ABİSİ
Şüphelinin TÜBİTAK'ta uzman araştırmacı olarak çalıştığı, daha sonra Marmara Üniversitesine yardımcı doçent kadrosuyla atandığı, buradan da FETÖ'nün darbe girişiminin ardından görevinden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

TÜBİTAK'taki görevinde kriptoloji konusunda özel yeteneklere sahip üst düzey görevde bulunan şüphelinin, bu konuda devlet sırrı niteliğinde çok sayıda projede çalıştığı belirtildi.

Şüphelinin, iş yerinde FETÖ'nün "sohbet abiliği"ni yaptığı, TÜBİTAK'taki personelle ilgili bilgi topladığı, FETÖ'den firari olarak aranan Şerif Ali Tekalan, Hayrettin Bahşi ve Yahya Serin ile bir dönem birlikte kaldıkları kaydedildi.

YORUMLAR
  Ömer Halisdemir'in tatbikat fotoğrafları ortaya çıktı
Ömer Halisdemir'in tatbikat fotoğrafları ortaya çıktı