A24.com.tr » kadın » Burun kanaması orucu bozar mı

Burun kanaması orucu bozar mı

Burun kanaması orucu bozar mı

Ramazan ayında oruç tutarken burnun kanaması orucu bozar mı? Oruç tutanan birçok kişinin başına gelebilecek olan bu durum kafalarda soru işareti oluşmasına neden oluyor.

 Ramazan ayında oruç tutan kişinin burnunun kanaması orucu tehlikeye sokar mı merak konusu. Konuyla ilgili çeşitli açıklamalar bulunuyor.

Burun kanaması orucu bozar mı sorusu müslüman vatandaşların merak ettiği konuların başında geliyor. Ramazan ayına kısa süre kala bir çok soru, oruç tutanların aklını karıştırıyor.

BURUN KANAMASI ORUCU BOZAR MI?

Bazı dini kaynaklar dikkate alınırsa bu konunun detaylara göre farklılık gösterebileceği ele alınmıştır. Eğer kanın oruçlu kişinin midesine irade dışında kaçması gibi bir durum yaşanırsa, oruç bozulmaz. Bu hususa dayanak olarak şu ayet-i kerime örnek teşkil edebilir;

"Allah, hiç kimseye gücünün üstünde bir şey yüklemez. (Herkesin) kazandığı (iyilik) lehine ve işlediği (kötülük) ise aleyhinedir! Rabbimiz, eğer unuttuk veya hata yaptıysak, bizi hesaba çekme."(Bakara Sûresi: 286) Ancak, kanın boğaza kaçmadan ağızdan dışarı atılması gibi bir durum mümkünse ve bu durum bilinçli olarak uygulanmamışsa, oruç bozulabilir. Mideye kan gitmesi durumu orucu bozabilmektedir. İç huzursuzluk yaşanması durumunda Ramazan’ın hemen ardından kaza orucu tutulabilir.

YORUMLAR
  2016'da yaşadığımız kötü olaylar...
2016'da yaşadığımız kötü olaylar...