A24.com.tr » yaşam » Bugün ne kandili l Bugün kandil mi l 2016 Dini Günler Takvimi

Bugün ne kandili l Bugün kandil mi l 2016 Dini Günler Takvimi

Bugün ne kandili l Bugün kandil mi l 2016 Dini Günler Takvimi

İslam dini için mübarek günlerden olan kandil günleriyle ilgili tarihleri, hangi güne denk geldiğini tam olarak bilmeyen vatandaşlar, bu özel günleri kaçırmamak için merakla arama yapıyor.

2016 yılının son kandili olan Mevlid Kandili'nin hangi güne geldiği merak konusu oldu.

Kandil günlerini verimli geçirmek isteyen vatandaşlar bu günlere özel olarak hazırlanıyor. Yapılan ibadetlere daha çok özen gösteriyorlar. Kandil günlerini bilmeyenler ise “Bugün ne kandili?" ya da “Bugün kandil mi?" sorularını sormaya başlıyor. İşte sizler için hazırladığımız dini günler takvimi.

Dini günler takvimine göre 11 Aralık Pazar akşamı Mevlid Kandili eda edilecek. Aşağıdaki bilgiler üzerinden 2016 yılına ait dini günleri öğrenebilir ve aynı zamanda 2017 bilgilerine de ulaşabilirsiniz.

 

MEVLİD KANDİLİ

Kandiller; ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevî feyziyle de daralan gönüllerimizi aydınlatan, zihinlerimizi berraklaştıran gecelerdir.

Kandiller; öze dönüşün, Yüce Yaratanımıza yürekten yakarış ve yönelişin, günahlarla kirlenmeye yüz tutmuş gönüllerimizi arındırmanın, geçici olanla kalıcı olanı fark etmenin, kalp gözümüzü açıp gönül dünyamızı temizlemenin fırsatı olan, nefsin yanıltıcı arzu ve isteklerinden uzaklaşmanın imkanlarını sunan kutlu zaman dilimleridir.

İşte Mevlid Kandili de insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.

Mevlid Kandili bütün insanlığa sevgi, rahmet, huzur ve barış getirsin. Sevgili Peygamberimizi daha iyi tanımamıza vesile olsun.

2017 DİNİ GÜNLER TAKVİMİ

YORUMLAR
  Alman Model Heidi Klum'dan İddialı Çıkış: Son Kullanma Tarihim Yok
Alman Model Heidi Klum'dan İddialı Çıkış: Son Kullanma Tarihim Yok