A24.com.tr » ekonomi » Bitcoin Cash'te artış devam ediyor

Bitcoin Cash'te artış devam ediyor

Bitcoin Cash'te artış devam ediyor

Yılbaşından bu yana artan ve ihtiyacı karşılayamayan ve 2'ye ayrılan dijital para birimi Bitcoin'in diğer yarısı Bitcoin Cash, 20 günde yüzde 133 arttı.

Ay başından bu yana 300 dolar seviyesinde işlem gören sanal para, 700 dolar seviyesine kadar çıktı. Böylelikle Bitcoin Cash, Bitcoin ve Ethereum'dan sonra en fazla trade edilen dijital para oldu.

ETHEREUM FİYATI 300 DOLARDAN İŞLEM GÖRÜYOR

Coinmarketcap'in verilerine göre Bitcoin Cash'teki bu sıçrama Güney Kore'de artan talepten kaynaklı Bitcoin ise 4 bin 100 dolar üzerinde seyrederken, Ethereum fiyatı 300 dolar seviyesinde işlem görüyor.

BITCOIN NEDİR?

Bitcoin dünya çapında bir çeşit kripto para ve dijital ödeme sistemidir. Satoshi Nakamato isimli bilinmeyen bir programcı ya da bir grup programcı tarafından ortaya çıkarılan Bitcoin 2009 yılında açık kaynak kodlu yazılım olarak piyasaya sürüldü.

Uçtan uca çalışan Bitcoin sisteminde işlemler kullanıcılar arasında aracı olmaksızın direkt olarak yapılıyor. Bu işlemler ağ düğümlerince onaylanıyor ve kayıtlar blok zinciri olarak adlandırılan kamuya açık bir defterde tutuluyor. Merkez havuz ya da tek yönetici ile çalışmayan sistemi Bitcoin'i merkezde olmayan ilk dijital para birimi yapıyor. 

YORUMLAR
  Ripple nedir, nasıl alınır? (Ripple hakkında bilmeniz gereken her şey)
Ripple nedir, nasıl alınır? (Ripple hakkında bilmeniz gereken her şey)