A24.com.tr » politika » Bir açıklama da Kılıçdaroğlu'ndan

Bir açıklama da Kılıçdaroğlu'ndan

Bir açıklama da Kılıçdaroğlu'ndan

İngiltere'nin başkenti Londra'da meydana gelen terör saldırısı sonrası Başbakan Binali Yıldırım'ın ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan da açıklama geldi.

 Bir televiyon kanalının canlı yayınına konuk olan Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

LONDRA'DAKİ TERÖR SALDIRISI

"Terör saldırılarının olmadığı bir dünyayı istiyoruz. İngiltere'de böyle bir olayın olması üzücü. Barışın egemen olduğu bir dünya diliyoruz. THY'nın uçaklarında belli elektronik cihazların yasaklanması, bunların kullanılmaması uyarısı ciddi bir uyarı. Türkiye'nin güvenli bir ülke olmadığı algısını pekiştiriyor. Bunu doğru bulmuyoruz. THY güvenli bir havayolu. Kendilerine ulaşan başka bir bilgi var mı bilmiyoruz. Bu hepimizi rahatsız ediyor."

ABD'NİN UYGULADIĞI UÇUŞ YASAĞI

"Hükümetin ABD ile görüşüp bu konudaki düşüncelerini görüşmesi lazım. THY'nin uçuşlarında bu güne kadar terörle bağlantılı bir olayın olmadığını söylemesi gerekiyor. Bizim bilmediğimiz bilgiler varsa bu bilgilerin Türkiye ile de paylaşılması ve tedbirlerin beraber uygulanması gerekir. Bu kararın hangi gerekçe ile alındığını Türkiye'nin öğrenmesi gerekiyor. Belirli ülkeler için bu karar alınmış. THY'ye daha sınırlı fakat güvenli ülke olmayacak algısını pekiştiren bir düzenleme yapılıyor ve bu düzenleme bizi rahatsız ediyor."

YORUMLAR
  Donald Trump'ın Başkanlığına ünlülerden ilk tepkiler
Donald Trump'ın Başkanlığına ünlülerden ilk tepkiler