A24.com.tr » eğitim » Binlerce aday KPSS netlerinin yanlış hesaplandığını iddia ediyor

Binlerce aday KPSS netlerinin yanlış hesaplandığını iddia ediyor

Binlerce aday KPSS netlerinin yanlış hesaplandığını iddia ediyor

KPSS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 2 bin 500 aday KPSS netlerinin eksik hesaplandığını iddia ederken ÖSYM'nin hala adayların cevap kağıtlarını yayınlanmaması tepki çekti.

 KPSS'de bu sefer de 'Net' olayları patlıyor.

 ÖSYM, 16 Haziran 2017 tarihinde, 2017 yılı KPSS sonuçlarını açıkladı.

Ancak sonuçların açıklanmasının akabinde, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da, bazı adaylar, netlerinde eksiklik olduğunu belirtmektedir. Bu adayların sayısı 2 bin 500'ü bulmaktadır.

ÖSYM Başkanlığının hala adayların cevap kağıtlarını yayınlamamış olması, eleştirileri artırmaktadır.

Bu bağlamda, ÖSYM'nin ivedi olarak adayların cevap kağıtlarını yayınlaması gerekmektedir.

Cevap kağıtlarının yayınlanması sonrasında, adayın hala itirazı var ise, KPSS Kılavuzunun ekinde yer alan Genel Amaçlı Dilekçe örneği ile, 26 Haziran 2017 tarihine kadar, cevap kağıtlarının tekrar okunması talebiyle, ÖSYM'ye başvurması gerekmektedir. (Başvuru yaparken ÖSYM'nin belirtmiş olduğu itiraz ücreti de bankaya yatırılmalıdır)

Her aday için, hayat memat derecesinde önemli olan KPSS sınavında, adayların özellikle "10, 15 veya 20 Net'im eksik" şeklindeki talepleri oldukça dikkat çekmektedir.

Burada memurlar.net olarak şu hususu belirtmek istiyoruz: Geçmiş yıllardaki sonuçlara bakıldığında, ÖSYM eksik net iddialarını pek ciddiye almamaktadır. Bu nedenle, iddiasında ciddi olan adayların itirazı sonrasında idari yargı yoluna başvurması gerekmektedir. Ancak yargı yoluna veya ÖSYM'ye itiraz yoluna gitmeden önce cevap kağıtlarının yayınlanması beklenmelidir.

YORUMLAR
  Nobel ödüllü kadınlar
Nobel ödüllü kadınlar