A24.com.tr » yaşam » Bienal saldırısının arkasında Abdülhamid'in torunu mu var?

Bienal saldırısının arkasında Abdülhamid'in torunu mu var?

Bienal saldırısının arkasında Abdülhamid'in torunu mu var?

Hafta sonu Abdülmecid Köşkü'nde gerçekleşen bienale düzenlenen saldırıya, Sultan 2. Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu'nun "Köşkte çıplak heykeller var" ifadelerinin neden olduğu öne sürüldü.

Kayseri'deki kitap fuarında yaşanan olayların bir benzeri de Abdülmecid Köşkü'nde düzenlenen bienalde yaşandı.  2. Abdülhamid’in torunu Nilhan Osmanoğlu, son halife Abdülmecid’in köşkündeki sergiyi ‘çıplak insan heykelleri var’ diye hedef gösterdi. Abdülmecid nü (çıplak) resimler de yapan bir ressamdı. Sanat eğitimini de 2. Abdülhamid desteğiyle almıştı.

Son halife 2. Abdülmecid, Nilhan Osmanoğlu’nun torunu olmakla övündüğü 2. Abdülhamid’in gözetiminde döneminin ünlü ressamlarından eğitim aldı. Ömrü boyunca sanatla uğraştı, resimleri Fransa ve Avusturya’da sergilendi.

NİLHAN OSMANOĞLU'NUN O TWEET'İ SALDIRININ FİTİLİNİ Mİ ATEŞLEDİ?

2. Abdülhamid, Üsküdar’daki av köşkünü ‘Sanat çalışmalarını burada yapsın’ diye yeğeni 2. Abdülmecid’e hediye etmişti. ‘Abdülmecid Efendi Köşkü’nü Koç grubu restore ettirip tekrar ziyarete açtırmıştı. En son İstanbul Bienali kapsamında ‘Kapı Çalana Açılır’ sergisi düzenleniyordu.
Nilhan Osmanoğlu’nun tweet’i sonrası sergi aleyhine kampanya başlatıldı. Galeyana gelen bir grup gerici dün Abdülmecid Efendi Köşkü’ndeki bienal sergisini ‘hayvan ve çıplak insan heykelleri var’ diye bastı.

'LAİKLİK BU MU?' DİYE BAĞIRDILAR

Abdülmecid Efendi Köşkü’ndeki İstanbul Bienali kapsamında açılan sergi Ömer Koç’un koleksiyonuna aitti. Bir grup dün 14.00 gibi “Laiklik bu mu? Bu memleketi siz bu hale getirdiniz” diye bağırarak sergiyi bastı.

BİR GÜNDE İKİ SALDIRI GİRİŞİMİ

Eserlere zarar vermek isteyen saldırganlar kendilerini engellemek isteyen görevlilere de saldırdı. Sergiyi ziyaret edenler, gruba hep birlikte tepki gösterdi. Sabah da benzer bir saldırı girişimi yapıldığı öğrenildi. 

YORUMLAR
  Demet Akalın ve Seren Serengil yolda kalırsa...
Demet Akalın ve Seren Serengil yolda kalırsa...