A24.com.tr » magazin » Beyazıt Öztürk mahkemeye çağırıldı

Beyazıt Öztürk mahkemeye çağırıldı

Beyazıt Öztürk mahkemeye çağırıldı

Beyaz Show programında bir kadının terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle başlatılan soruşturma dahilinde mahkeme, Beyazıt Öztürk'ün de tanık statüsünde duruşmada dinlenmesine karar verdi.

 Beyaz Show'da bir kadının PKK terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında program sunucusu Beyazıt Öztürk'ün de tanık olarak dinlenmesine karar verildi.

Geçtiğimiz yıl Kanal D’de yayınlanmış olan Beyaz Show Programında Ayşe Çelik isimli bir şahıs canlı bağlantıya bağlanarak terör örgütü propagandası yapmıştı. Program yapımcısının da destek vermesi üzerine haklarında toplam 40 kişinin yargılanmasına başlandı. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz olarak yargılanmakta olan 32 sanık ve onların avukatları katıldı. Sanık Ayşe Çelik programa telefonla canlı bağlantı kurup Güneydoğu’da yaşanmakta olan çatışmalara dikkat çekmek istediğini ifade etti. Konuşmalarında kimseyi küçümsemediği gibi kimseyi de övmediğini vurgulamaya çalıştı. Açıklamasının devamında “"Yaptığım bu konuşmanın art niyetsiz, duygusal ve samimi bir yardım çığlığı olduğu, program sunucusu, konukları ve programa izleyici olarak katılan yüzlerce insan tarafından anında fark edilmiş ve alkışlanmıştır" dedi.

Programın sorumlusu Kadir Turnalı da bu davada sanık statüsünde yer alıyor. Turnalı’nın verdiği ifadesinde teknik eksiklikler nedeniyle programa aniden müdahale edilemediğini ifade etti. Tutuksuz sanıklardan Oya Baydar ise diğer sanıklar adına da bir yazılı savunma okudu. Çelik’in söylediklerinin suç unsuru olması durumunda kendilerinin de suçlu sayılmaları gerektiği ifadeleri nedeniyle yargılandıklarını beraat etmeleri gerektiğini ifade etti. Tüm sanıkların kendilerine vareste tutmuş olması da dikkat çekici bir unsur olarak görüldü. Mahkeme duruşmaya katılmayanların dinlenmesine karar verirken aynı zamanda da sanık Kadir Turnalı’nın eylemi nedeniyle Beyazıt Öztürk’ün de dinlenmesine karar verdi.

YORUMLAR
  Cüneyt Arkın'ın sahnede zor anları!
Cüneyt Arkın'ın sahnede zor anları!