A24.com.tr » kadın » Berat Kandili için en leziz Kandil simidi tarifi | Susamlı ve susamsız

Berat Kandili için en leziz Kandil simidi tarifi | Susamlı ve susamsız

Berat Kandili için en leziz Kandil simidi tarifi | Susamlı ve susamsız

Kandil gecelerinin vazgeçilmezi olan Kandil Simitleri için vatandaşlar pastane ve fırınlara akın ederken biz size evinizde nasıl kandil simidi yapılır tarifini vereceğiz.

 10 Mayıs 2017 itibari ile mübarek Berat Kandili'ne kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Kandil Simidi, kandil gün ve gecelerini şenlendiren en güzel adetlerimizden biridir. Evde kandil simidi yapmak isteyenler için Kandil Simidi tarifi sizlerle...
Berat Kandili için bir diğer güzel adetimiz ise her kandil olduğu gibi kandil simidi yemek ve dağıtmak. Müslümanlar arasında kardeşlik bağını güçlendiren kandil simidi ikramı yarın yine gerçekleştirilecek.Kandil Simidi nasıl yapılır? sorusu bu mübarek günde kandil simidi yapmak isteyenlerin en çok aradığı kelime. Evde kandil simidi yapmak isteyen vatandaşlarımız için kandil simidi tarifi haberimizde.

İLGİLİ HABER Berat Kandili mesajları ve sözleri | 2017 Berat Kandili duaları, resimli görseller Berat Kandili mesajları ve sözleri | 2017 Berat Kandili duaları, resimli görseller

İLGİLİ HABER Berat Kandili nedir? ne zaman idrak edilecek? berat kandili mesajları Berat Kandili nedir? ne zaman idrak edilecek? berat kandili mesajları

 

Evde Kandil Simidi nasıl yapılır?

Kandil Simidi ülkemizde kandillerin vazgeçilmezlerinden biridir. Kandil Simidi pek çok pastaneci ve fırın tarafından yapılır. Fakat evde kandil simidi de yapılabilir.

İşte Kandil Simidi tarifi;

Bir su bardağı sıvı yağ

Bir su bardağı su250 - 300 gram tereyağı veya 1 paket margarin (oda ısısında olmalı)

Bir paket kabartma tozu

Bir yemek kaşığı şeker

Bir yemek kaşığı sirke veya limon damlası

Bir tatlı kaşığı tuzKabın alabildiği kadar un

Bir yumurtanın akı ve susam (üzeri için) Evde kandil simidi yapmak için derin bir kabın içerisine Bir su bardağı suyu bir su bardağı sıvı yağı 250 - 300 gram tereyağı veya 1 paket margarini bir tatlı kaşığı tuzu bir yemek kaşığı şekeri ve bir yemek kaşığı sirkeyi koyup iyice karıştırın.Azar azar ve yavaş yavaş unu ilave edip fazla katı olmayan yumuşak bir hamur elde edelim.Bu kıvamı elde ettikten sonra hamurdan küçük parçalar koparıp simit şekli verelim. Daha sonra yumurta akına ve susama batırıp tepsiye güzelce dizelim. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirelim.

BERAT KANDİLİNDE NE YAPILIR?

İslam alimlerine göre Berat Gecesi'nde kaza namazı borcu varsa iki rekât kaza namazı kılmanın sevabı, ömür boyu kılınacak nâfile namazların sevabından fazladır.

Eğer farz namaz borcu yoksa, isteyen nâfile namaz kılabilir. Bazı kitaplarda, (Berat gecesinde kılınacak namaza Salat-ül-hayr [Hayır Namazı] denir. Bu namaz yüz rekâttır. Her rekâtta Fatiha sûresinden sonra on defa İhlâs sûresi okunarak kılınır) deniyor.

YORUMLAR
  Cüneyt Arkın'ın sahnede zor anları!
Cüneyt Arkın'ın sahnede zor anları!