A24.com.tr » sağlık » Bel fıtığı belirtileri nelerdir? Ne iyi gelir?

Bel fıtığı belirtileri nelerdir? Ne iyi gelir?

Bel fıtığı belirtileri nelerdir? Ne iyi gelir?

Gündelik hayatın aksamasına neden olan en önemli hastalıklardan biri olan bel fıtığının varlığını nasıl anlarız, haberimizde...

 Her bel ağrısının bel fıtığı olmadığının altını çizen uzmanlar bel fıtığının anlaşılabilmesi için MR çekilmesi gerektiğini söylüyor. Büyük ağrı ve sızlamalara neden olan bel fıtığı hakkında uzmanlar bizi uyarıyor.

BELİRTİLERİ NELERDİR?

Bel fıtığı belirtileri arasında bel, bacak ağrıları en sık görülen belirtilerdir. Ancak ağrıların nedeninin kesin olarak bel fıtığı nedeniyle ortaya çıkıp çıkmadığının belirlenebilmesi için röntgen ya da MR gerekebilir. Çünkü bel ağrısı bu bölgede bulunan kas ve bağlardaki başka bir problem (kas zorlanması gibi) nedeniyle de yaşanabilir. Ağrılar: Bel fıtığının neden olduğu ağrılar genellikle şiddetlidir ve kişiyi ağrı kesici almaya zorlayabilir. Ağrılar birden ortaya çıkar ve öksürme, hapşırma gibi ani hareketlerde şiddetlenir. Bu ağrılar düz ve sert bir yüzeye uzanarak hafifletilebilir.

AYNI GÜN TABURCU OLUNABİLİR Mİ?

Tam Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatı bel bölgesine arkadan (interlaminar) veya yan taraftan (Transforaminal) 0,5 cm’lik cilt kesesi ile lokal anestezi altında 4 mm’lik bir endoskop borusu ile girilip, ekrandan cerrahi alan görülerek gerçekleştirilmektedir.

Lokal veya epidural anestezi altında yapılan bir işlem olduğundan hasta aynı gün taburcu edilebilmektedir. Ayrıca bel fıtığı ameliyatlarında olduğu gibi kas dokunun sıyrılması ve kemik çıkartılması gibi aşamalar olmadığından hastaların iyileşme, yürüme ve işe dönmesi çok daha hızlı olur. Ameliyattan kısa bir süre sonra yürüyebilir, aynı gün eve gidebilir. Çok kısa bir zaman içinde de işe dönebilir. Tam Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatı kemik veya kas yapıda herhangi bir bozukluğu olmayan tüm bel fıtığı hastalarına hastanemizde uygulanabilmektedir." diyerek sözlerine son verdiler.

YORUMLAR
  Kıbrıs'ta 800 bin kuş öldürüldü
Kıbrıs'ta 800 bin kuş öldürüldü