A24.com.tr » sağlık » Ayak parmakları eline dikildi

Ayak parmakları eline dikildi

Ayak parmakları eline dikildi

Çanakkale'de 1 yıl önce marangozhanede sağ elini kaptırdığı testerede 4 parmağını kaybeden adamın eline ayak parmakları dikildi.

 AYAK PARMAĞI, BAŞ PARMAĞI OLDU
6 ayda iki ameliyat yapan Doç. Dr. Erhan Sönmez, "Hüseyin bize yaklaşık 1 yıl önce 5 parmak yaralanmasıyla geldi. Gerekli müdahalenin ardından genç bir hasta olduğu için ne yapabileceğimizi düşündük. Kendisine, dünyada da uygulanan ayaktan ele parmak transferini teklif edip risklerini anlattık, belli bir süre verdik. Bundan 6 ay önce elin en önemli parmağı olan başparmağı tekrar oluşturmak için sol ayağından ikinci parmağı alıp eline naklettik. Birinci parmağını oluşturduktan sonra bu sefer sağ ayağın 2'nci parmağını alarak işaret parmağının yerine getirdik" dedi.

YÜZDE 90 FONKSİYON KAZANACAK
İlk 1 haftanın riskli olduğunu bu dönemde ele dikilen parmağın da kaybedilebilme riskinin bulunduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Sönmez, "Artık tehlikeli zaman dediğimiz dönem geride kaldı. Çünkü 24 saat boyunca dolaşım takibi yaparız ve en küçük dolaşım bozukluğunda acil müdahale etmemiz gerekir. Ama şu an öyle bir tehlike kalmadı. Bundan sonra da artık Hüseyin'i taburcu edeceğiz ve elini eskisinin yüzde 90'ı kadar fonksiyonlu haline getireceğiz'' dedi.

''AYAKKABI BAĞCIKLARIMI BAĞLAYAMIYORDUM''
Ameliyat öncesinde bir süre araştırma yaptığını dile getiren Hüseyin Dur, "İlk ameliyatın ardından, elim düzeldi. Yaklaşık 3 ay sonra elimi güzel bir şekilde kullanmaya başladım. Kazadan sonra bardak tutamıyordum, fermuarımı kendim kapatamıyordum. Ayakkabı bağcıklarımı bağlayamıyordum. İlk ameliyatın ardından elimin iyileşmesiyle çok mutlu oldum bu mutluluk beni ikinci ameliyat sürükledi. Şimdi çok daha mutluyum" diye konuştu.

YORUMLAR
  Hande Ataizi ve eşi hakkında Duymayan Kalmasın'da paylaşılan şok haber!
Hande Ataizi ve eşi hakkında Duymayan Kalmasın'da paylaşılan şok haber!