A24.com.tr » eğitim » Ata aöf final tarihleri ve ders işlemleri

Ata aöf final tarihleri ve ders işlemleri

Ata aöf final tarihleri ve ders işlemleri

AÜ ve ATA AÖF ikinci dönem kayıt yenileme işlemleri başladı. Öğrenciler harçlarını yatırdıktan sonra kayıt yenilemek için işlemlerine şimdiden başladı. Peki ATA AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır?

 Zorlu ve meşakkatli bir dönemin ardından Ata AÖF öğrencileri yeni dönem için kayıt yenileme telaşına şimdiden girdi. Kayıt yenileme tarihleri ne zaman? Kayıt nasıl yaplıyor? detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

TA AÖF ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi için kayıt yenileme süreci devam ediyor. İlk dönemin sona erip sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından yeni döneme kayıt yaptırmak isteyen yüz binlerce öğrenci, Anadolu Üniversitesi ve 2017 ATA AÖF kayıt yenileme işlemi için son günü araştırdı. İşte, adayların merak ettiği AÖF kayıt yenileme işlemi hakkında detaylı bilgiler

ATA AÖF DERS KAYITLARI NASIL YAPILIR?

ATA AÖF kayıt yenileme işlemi 20 Şubat itibariyle başladı. Ders kayıtları ve ücretleriyle ilgili resmi internet sayfası üzerinden açıklama yapan ATA AÖF, konuyla ilgili bazı detaylar verdi. İşte, o bilgiler;

"2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi ders kayıt işlemleri 20.02.2017 - 26.02.2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Materyal ücreti (katkı payı*) ödemesini Halkbank, Ziraat Bankası veya Vakıfbank aracılığıyla yapabilirsiniz.

* İkinci Üniversite kapsamında öğrenci olarak başvuran, normal öğrenim süresinde mezun olamayan ve Sağlık Lisans Tamamlama kapsamındaki öğrencilerimizin ders kayıt işlemlerinin yapılması için materyal ücreti ile birlikte katkı payı ücretini de yatırmaları gerekmektedir."

DERS KAYDI KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

ÖDENECEK TUTARLARLA İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÖF KAYIT YENİLEME İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

Üç aşamada gerçekleştirilen AÖF kayıt yenileme işlemi, şu aşamalardan meydana gelmektedir;

İlk aşama; ders ekle-sil işlemidir.

İkinci aşama; kayıt yenileme bedelinin bankaya ödenmesidir.

Üçüncü aşama; kaydınızın yenilendiğinin kontrol edilmesidir.

13 Şubat Pazartesi günü başlayan AÖF kayıt yenileme işlemi, 24 Şubat Cuma saat 17.00'a kadar devam edecek.

Bahar Döneminde kayıt yeniletecek öğrencilere ders atamaları ders kodu sırasında 30 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde Fakülte tarafından yapılacaktır. Öğrenciler tekrar ettiği dersler hariç, Fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekleyebilir. Ders ekle-sil işlemi https://aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden yapılacaktır. Öğrenciler, ödeme yapmadığı sürece ders ekle-sil işlemi yapabilirler. Ödeme yapıldıktan sonra ders silme işlemi yapılması mümkün olmamaktadır. Ders ekle-sil işlemi yapmadan kayıt yenileme bedelini ödeyen öğrenciler, Fakülte tarafından atanan dersleri kabul etmiş sayılırlar. Öğrencilerin ileride sorun yaşamamaları için ödeme yapmadan önce https://aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden sorumlu oldukları dersleri mutlaka incelemeleri gerekmektedir.

Kayıt yenileme tarihleri içinde kayıt yenileme bedelini ödeyen ancak tekrar ders ekle işlemi yapmak isteyen öğrenciler 23-24 Şubat 2017 tarihlerinde https://aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısı Mazeretli Ders Ekleme İşlemleri linkinden ders ekle işlemi yapabilirler. Fakülte tarafından yapılan ders ataması sonucu, atanmayan dersi kalan ve bu dersleri alması halinde mezun olabilecek durumdaki öğrencilerin 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekle işlemi yapmaları gerekmektedir.

ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?

Ödeme bilgileri ders ekle-sil ekranında veya bu işlem sonucu dökümü alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer alacaktır. Ders ekle-sil işlemini yapan öğrenciler 2016-2017 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında; Kredi Kartı/Banka Kartıyla, Ziraat Bankası ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), Mobil bankacılık veya İnternet bankacılığından gerçekleştirebilirler. Mazeretli kayıtların son günü olan 24 Şubat 2017 tarihinde İnternet, ATM ve Mobil bankacılığından saat 23:30’a kadar ödeme yapılabilecektir. Ancak, kayıt yenileme tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartıyla ödeme yapılamayacaktır. Öğrenciler ödeme yaptıktan sonra aldıkları belgenin, 2016-2017 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemesine ait olup olmadığını mutlaka kontrol etmelidirler. 2016-2017 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Kayıt Yenileme bedelini ödemeyip sadece geçmiş dönem borç/borçlarını ödeyen öğrencilerin 2016-2017 Öğretim Yılı Bahar Döneminde kaydı yenilenmez.

YORUMLAR
  Kıvanç Tatlıtuğ'un partneri belli oldu...
Kıvanç Tatlıtuğ'un partneri belli oldu...