A24.com.tr » yaşam » Asitçi enişte davasında yeni gelişme

Asitçi enişte davasında yeni gelişme

Asitçi enişte davasında yeni gelişme

Geçtiğimiz yıl lüks bir restoranda eşinin 7 yaşındaki yeğeninin üzerine asit dökerek yakan Cihan Araçman'ın davası karara kaldı.

 İstanbul Ataşehir'de geçen yıl 7 Ekim tarihinde lüks restoranda eşinin 3 yaşındaki yeğeni Y.K.'ya kimyasal saldırı düzenlediği iddiasıyla, ‘tasarlayarak öldürmeye teşebbüs etmek' ve ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olmak' suçlarından 24.5 yıl hapis istemiyle yargılanan "asitçi enişte", Cihan Araçman'ın davası karara kaldı.

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Cihan Araçman, müştekiler Cenk Kocakaya ve Işıl Güven ile taraf avukatları katıldı. Mağdur Y.K.'nın ailesinin avukatı Rahşan Sertkaya Daniş, mahkeme heyetine 24 Ekim 2016 tarihinde İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığınca düzenlenen 7 sayfalık yeni bir rapor sundu.

YENİ RAPOR
Raporda, vücut yüzeyine doğrudan teması sonucunda vücudun değişik bölgelerine 2. ve 3. derece yanıklara neden olan kimyasal madde (sülfirik asit) yaralanmasının kişinin; yaşamını tehlikeye sokan bir durum olduğu, kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olmadığı vurgulandı.

YORUMLAR
  Dünya tarihe adlarını altın harflerle yazdıran 19 kadın
Dünya tarihe adlarını altın harflerle yazdıran 19 kadın