A24.com.tr » sağlık » Araştırmalara göre aşık olmak kilo aldırıyor

Araştırmalara göre aşık olmak kilo aldırıyor

Araştırmalara göre aşık olmak kilo aldırıyor

İspanyol Obezite Araştırma Topluğu'nun aşık olan insanlarda yaptığı araştırmaya göre insanlar, ilişkinin başlangıcı ve gelişim evrelerinde ortalama 4,5 kilo alabiliyor.

Aşk hakkında ilginç bir gerçek daha günyüzüne çıktı. Aşık olan 2 bin 300 kişiyle araştırma yapan İspanyol Obezite Araştırma Topluluğu’nun (SEEDO), aşk yaşayan insanların kilo almaya daha müsait olduğunu tespit etti.

BEKARLAR KENDİLERİNE DAHA İYİ BAKIYOR

Sputnik’e konuşan SEEDO Sözcüsü Albert Goday, yalnız insanların kendilerine daha fazla baktığını belirterek şunları söyledi: “Bir ilişki ararken ya da ilişkiye başladığınızda egzersiz yapmaya, daha sağlıklı beslenmeye ve daha az atıştırmaya çalışıyorsunuz. Zira sağlığınız ve dış görünüşünüzle daha az ilgilenmeniz halinde partner bulma şansınızın azalacağını düşünüyorsunuz.”

Araştırmaya katılanların yüzde 33’ünün yalnızken daha fazla egzersiz yaptığını söylediğini aktaran Goday, bu oranın ilişkinin başlangıcında yüzde 26’ya, ilişkinin stabil hale geldiği dönemde ise yüzde 25’e düştüğünü kaydetti.

Sözcü, partnerlerin ilişkinin başlangıcında kilo almasının sebepleri arasında alkol, sigara ve tatlı tüketimin artmasını da gösterdi.

‘Partnerimiz bizi kabul edince gevşiyoruz’

Uruguaylı Psikolog Mariana Alvez de, “Partnerimizin bizi olduğumuz gibi sevip kabul ettiğinden bilinçdışı bir şekilde emin olduğumuzda kendimize gevşeme izni veriyoruz. Dış görünüşle ilgilenmemek de kilomuz üzerinde kötü etki yaratıyor” dedi.

Alvez, ilişki sırasında farklı alışkanlıklar edinildiğini kaydetti: “Daha önce hiç yemediğimiz şeyleri yemeye başlıyoruz. Örneğin daha fazla ekmek, unlu mamül yiyoruz. Ayrıca bir başkasıyla yemek yediğimizde normalde olduğundan yüzde 35 daha fazla yiyoruz. Bu da sonuç olarak kilo almaya neden oluyor.”  

YORUMLAR
  Yılbaşı için burçlara özel hediye önerileri
Yılbaşı için burçlara özel hediye önerileri