A24.com.tr » eğitim » AÖL giriş açık lise 1.dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖL giriş açık lise 1.dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖL giriş açık lise 1.dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 7-8 Ocak'ta düzenlenen ve sonucu merakla beklenen Açıköğretim Lisesi (AÖL) birinci dönem sınavlarının sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu.

Binlerce öğrenci bilgisayar başına kilitlenip açık lise sınav sonuçları açıklandı mı diye merak ediyor. AÖL yetkililerinin ilerleyen günlerde açıklayacağız dediği 2017 AÖL sonuçları açıklandı mı? AÖL 1.dönem sınav sonuçları MEB'den yapılan son dakika açıklamasına göre 30 Ocak günü açıklanacak. Açık lise sınav sonucunu öğrenmek için aşağıda vereceğimiz linke tıklamanız gerekiyor. Linkte öğrencinin T.C. kimlik numarası, daha önce AÖL Müdürlüğü tarafından verilen AÖL öğrenci şifresi ve güvenlik kodu soruluyor.Açıköğretim Lisesi herhangi bir nedenle öğrenimlerine devam edemeyen kişilere, okula devam mecburiyeti olmadan, kendi kendilerine çalışarak yarıda bıraktıkları öğrenimlerini tamamlama ve bir üst okula gidebilme olanağının sağlamaktadır.

AÖL sınav sonucu nasıl öğrenilir? AÖL girişi nasıl yapılır?

Açık lise sınav sonucunu öğrenmek için aşağıda vereceğimiz linke tıklamanız gerekiyor. Linkte öğrencinin T.C. kimlik numarası, daha önce AÖL Müdürlüğü tarafından verilen AÖL öğrenci şifresi ve güvenlik kodu soruluyor. Bu bilgiler ile açık lise öğrenci girişi ekranına giriş yapabilir ve sınav sonucunuzu öğrenebilirsiniz.  

MEB GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

Açık lise AÖL geçme notu kaç?

AÖL ders geçme notu son değişikliklerle birlikte 45'ten 50'ye çıkarılmıştır. AÖL sınavından 50 alan öğrenci dersi geçer.

İLGİLİ HABER Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınavına giremeyenlere müjde | AÖL 7-8 Ocak Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınavına giremeyenlere müjde | AÖL 7-8 Ocak

Açık liseden AÖL mezun olmanın şartları nelerdir?

Açık liseden mezun olmak için en az 192 krediye sahip olmanız gerekiyor. Anadolu liselerinden, fen liselerinden ve düz liselerden çok fazla alttan dersi olmadan mezun olan bir öğrenci son sınıfta açık liseye geçtiğinde bu kredinin bir hayli fazlasına sahip olduğu için sadece zorunlu beş dersi alarak mezun oluyor.

Ancak meslek liselerinden, imam hatip liselerinden mezun olan veya diğer liselerden çok fazla alttan dersle mezun olan bir öğrenci genelde 192 krediyi tutturamadığı için bu zorunlu derslerle birlikte seçmeli dersleri de alıyor. Öğrenci mezun olmak için 192 krediyi toplaması gerekiyor.

- 8 dönem zorunluluğu: Öğrencilerin lise hayatı boyunca toplam 8 dönem okumaları gerekiyor. Yani 192 kredisi olan bir öğrenci birinci ve ikinci dönem zorunlu olan on dersi alayım ve mezun olayım diyemiyor. Öğrencinin lise boyunca toplam 8 dersinin olması yetiyor.

- Alanlı okuyan öğrenciler için alan kredisi en az 80 ve üzeri olmalı.

- Alanlı okuyan öğrenciler için 112 kredi ortak, 80 kredi ise alan kredisi olmalı.

- Alansız okuyan öğrenciler için 120 kredi ortak, 72 kredi ise seçmeli derslerden alınan kredi olmalı

YORUMLAR
  Kikirik'in büyük değişimi
Kikirik'in büyük değişimi