A24.com.tr » yaşam » Amerikalıların robotlardan ödü patlıyor

Amerikalıların robotlardan ödü patlıyor

Amerikalıların robotlardan ödü patlıyor

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre halkın yarısına yakını işlerini kaptırmaktan dolayı robotlardan çok korktukları ortaya çıktı.

 Gelişen teknoloji ile birlikte robotlar da yavaş yavaş yaşamımıza girmeye başlıyor.

Baylor Üniversitesi tarafından yapılan ve ülke çapında 1541 denekle oluşturulan araştırmaya göre, işlerini kaybetme korkusu insanlarda uyku bozukluklarına kadar ulaşan ciddi psikolojik sorunlara yol açmaya başlamış durumda.
Araştırmaya göre halkın %37’sinde teknoloji fobisi bulunuyor ve bu kesim, normal insanlara göre, teknolojinin işini çalmasından üç kat daha fazla korkuyor.

Orta sınıf yok olacak
Öte yandan dünyaca ünlü bilim insanı Stephen Hawking de teknolojinin orta sınıfı yok edeceğini, dünyada sadece zenginlerin ve sosyal yardımlarla hayatını sürdüren fakirlerin kalacağını, orta sınıfın işini ise robotların yapacağını iddia ederek, ABD halkının korkularının doğru olabileceğinin altını çiziyor.

ABD Başkanı Barack Obama da, görevinden ayrılmadan kısa süre önce, robotların iş dünyasındaki olası etkisini sorgulayan bir araştırma yaptırtmıştı. Bill Gates ise, ABD’deki”robot işçi/ yapay zeka” tartışmalarına, robotlardan vergi alınması fikri ile katılmıştı. Robot teknolojisinin gelişimi ile özellikle ABD’de bu tartışmalar yoğunlaşıyor ve halkın zihninde işsiz kalma korkusu da hızla büyüyor gibi görünüyor.

YORUMLAR
  İzmir'de boyoz, Gaziantep'te beyran çorbası (Şehirlere göre kahvaltı rehberi)
İzmir'de boyoz, Gaziantep'te beyran çorbası (Şehirlere göre kahvaltı rehberi)