A24.com.tr » yaşam » Akdeniz Üniversitesinde yolsuzluk operasyonu

Akdeniz Üniversitesinde yolsuzluk operasyonu

Akdeniz Üniversitesinde yolsuzluk operasyonu

Antalya Akdeniz Üniversitesinde yolsuzluk operasyonu kapsamında 75 kişi gözaltına alındı.

 Akdeniz Üniversitesi’nde (AÜ) gerçekleştirilen ihale, alım ve satımlarla kamuoyunu yaklaşık 3 milyon TL zarara uğrattığı gerekçesiyle 20’si kadın 75 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü(KOM) Mali Büro ekipleri, Akdeniz Üniversite sağlık Kültür ve spor Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan ihale, alım, satım ve kantin kiralamalarında usulsüzlük yapıldığını belirledi.

AÜ’de kamuoyunun yaklaşık 3 milyon zarara uğrattığı iddia edilen 75 kişi için gözaltı kararı alan Mali Büro ekipleri, bugün Sabah saatlerinde Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla şahısların adreslerine operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında aralarında akademisyen ve üniversite çalışanlarının da olduğu 20’si kadın 75 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 75 kişi, sağlık raporlarının ardından sorgulanmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Öte yandan, Akdeniz Üniversitesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
"Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca birkaç yıldır yürütülmekte olan bazı soruşturmalar kapsamında, 31.05.2016 Salı günü erken saatlerde Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından bazı çalışanlarımızın evlerinde arama yapılmış ve ifadelerine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüşlerdir. Konu Rektörlüğümüzce yakından takip edilmekte olup ilgili makamlardan tarafımıza bilgi verilmesi durumunda konu ile ilgili bilgi paylaşımı yapılacaktır."

YORUMLAR
  Kuru gözden koruyacak 10 kış önerisi
Kuru gözden koruyacak 10 kış önerisi