A24.com.tr » politika » AK Parti'nin yeni genel sekreteri Fatih Şahin kimdir nereli kaç yaşında?

AK Parti'nin yeni genel sekreteri Fatih Şahin kimdir nereli kaç yaşında?

AK Parti'nin yeni genel sekreteri Fatih Şahin kimdir nereli kaç yaşında?

AK Parti'deki kabine değişikliğinin ardından partinin genel sekreteri de değişti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, partinin genel sekreterliğine getirildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) yeni kurmayları belli oldu. Parti içindeki görevlendirmelerde dikkat çeken değişiklikler yapıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, yaptığı yazılı açıklamada, 65. Hükümet'te gerçekleştirilen kabine revizyonu ile Adalet Bakanlığı görevini alan AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül'ün yerine, Genel Başkan Yardımcısı Şahin'in getirildiğini belirtti.

Mahir Ünal, Şahin'den boşalan Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevi ise AK Parti MKYK üyesi Harun Karacan'a verildi.

Fatih Şahin kimdir?

20 Mart 1979’da Ankara’da dünyaya gelen Fatih Şahin, Çan İmam-Hatip Lisesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Serbest avukatlık yapan Şahin, AK Parti'de Gençlik Kolları Genel Sekreterliği ve Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı görevlerinde bulundu. 24. Dönemde Ankara Milletvekili olarak seçildi.

Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyeliği, Türkiye Etiyopya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı, Anayasa Komisyonu Üyeliği, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği, Dopingle Mücadele Araştırma Komisyonu Sözcülüğü ve AK Parti TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde de bulundu.

12 Eylül 2015 tarihinde gerçekleştirilen 5. Olağan Büyük Kongrede MKYK üyesi seçilen Şahin, 26. Dönemde tekrar Ankara Milletvekili seçilerek Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı oldu.

İngilizce ve Arapça bilen Şahin, evli ve iki çocuk babası. 

YORUMLAR
  Kıvanç Tatlıtuğ'un partneri belli oldu...
Kıvanç Tatlıtuğ'un partneri belli oldu...