A24.com.tr » yaşam » Ahmet Tuzlu kimdir? Ovalı Restoranlar Zinciri'nin sahibi

Ahmet Tuzlu kimdir? Ovalı Restoranlar Zinciri'nin sahibi

Ahmet Tuzlu kimdir? Ovalı Restoranlar Zinciri'nin sahibi

Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) soruşturmasında hakkında yakalama kararı çıkarılan Ovalı Restoranlar Zinciri'nin sahibi ünlü iş adamı Ahmet Tuzlu tutuklandı.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün iş dünyasındaki yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında, İstanbul'da 7 ayrı şubesiyle hizmet veren Ovalı Konya Mutfağı isimli restoranın patronu Ahmet Tuzlu, bugün tutuklanarak İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi.

KİMDİR?

Yaşam öyküsünü kendi ağzından anlatan Ahmet Tuzlu, 1967 senesinde Konya'nın Ereğli ilçesinde doğdu. İlk ve orta okulu Konya'da okuyn Tuzlu, buradan lise öğrenimi görmek üzere İstanbul'a geçer. Bu gelişin geri dönüşü olmayacak, Tuzlu yaşamını bu şehirde devam ettirecektir.

Babasının İstanbul'da kuruyemiş ve ekmek fırını dükkanı olduğunu söyleyen Tuzlu, bir süre babasıyla beraber kaldığını, daha sonra kendisinin de ticarete atıldığını söylüyor. Konya'nın yöresel yemeklerinin sunulduğu bir restoran açan Ahmet Tuzlu, zamanla işleri büyüterek farklı ilçelerde birkaç şube daha açtığını belirtiyor.

Kurdukları restoranın bir aile şirketi olduğunu vurgulayan Tuzlu, 7 kardeşin her zaman omuz omuza vererek birbirlerine destek olduğunu söyledi. Yaklaşık 26 senedir bu sektörde yer alan Tuzlu, başta Konyalılara olmak üzere İstanbul'daki tüm vatandaşlara hitap ederek Konya'nın yöresel tatlarını sunuyor.

Restoranın ilk şubesi 1990'da açılıyor. Restoranla ilgili müşterilerden oldukça olumlu geri dönüşler alınması üzerine şirketin marka haline gelmesi için işler büyütülerek birkaç sube daha açılıyor. 2000 senesinden bu yana Konya'nın yöresel yemeklerinin ağırlıklı olduğu lüks şubeler açılmış ve bugüne kadar 7 şubeye ulaşmıştır.

Ahmet Tuzlu, Konyalı bir vatandaş olarak İstanbul'da böyle bir hizmet veriyor olmanın gurur kaynağı olduğunu söyleyip hizmet sektöründe başarılı olabilmek için gereken  tüyoları paylaşıyor. Tuzlu bu tüyoları, "Hizmet sektöründe kalıcı olmak ve barınabilmek için yalnızca işi bilmek, yemek pişirmek yetmiyor. Aynı zamanda iyi bir işletmecilik ve kişilerarası diyaloglara önem veren, bu ilişkileri ön planda tutup müşterilere güven duygusunu geçiren bir nalyaışa sahip olmak gerekli" sözleriyle ifade ediyor.

YORUMLAR
  Kıbrıs'ta 800 bin kuş öldürüldü
Kıbrıs'ta 800 bin kuş öldürüldü